Selectati editia dorita

Ai acest tip de maşină? Impozitul a fost tăiat cu 50%

01 Apr 2016

Impozitul pentru maşinile hibride cu peste 2.200 centimetri cubi, redus cu 50%.


Reducerea cu 50% a impozitului pentru mijloacele de transport hibride cu capacitate cilindrică de peste 2.200 centimetri cubi, inclusiv, a fost adoptată în şedinţa de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Proiectul de hotărâre modifică şi completează HCGMB 218/2015 privind stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale în Bucureşti începând cu anul 2016.

În expunerea de motive se arată că prin HCGMB 218/2015 privind stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale în Capitală, începând cu anul 2016 s-a dispus reducerea în procent de 100% a impozitului pentru mijloacele de transport hibride cu capacitate cilindrică sub 2.200 centimetri cubi.

De asemenea, în baza hotărârii adoptate, au fost prevăzute lămuriri referitoare la aplicarea taxelor pentru utilizarea locurilor publice pentru cale suplimentară de acces, ţinând cont de propunerile formulate în acest sens de către Direcţiile de Impozite şi Taxe Locale ale sectoarelor 2, 4, 5 şi 6.

Potrivit Codului fiscal, în cazul mijloacelor de transport hibride, impozitul se reduce cu minimum 50%, se arată în hotărârea Consiliului Local, potrivit Agerpres.

Sursa: realitatea
Cuvinte cheie: masina, hibrid, impozit

Alte stiri asemanatoare