Selectati editia dorita

Asigurare auto 2014: Cat costa o polita RCA in 2014 si cum poti beneficia de reducere

07 Jan 2014

Toate vehiculele inregistrate sau inmatriculate care circula pe drumurile publice, cu exceptia celor cu tractiune animala, trebuie sa aiba o asigurare obligatorie pentru raspundere civila (RCA) in caz de pagube produse tertilor prin accidente de circulatie. Pretul unei astfel de polite poate varia de la o societate de asigurare la alta.

 

Tarifele de prime aferente asigurarii obligatorii RCA difera de la societate la societate, intrucat acestea isi stabilesc propriile tarife de prima RCA si le notifica Autoritatii de Supraveghere Financiara, fara ca preturile sa fie supuse aprobarii, dupa cum precizeaza institutia pe site-ul propriu.

In ceea ce priveste societatile de asigurare autorizate de ASF pentru a practica asigurari obligatorii de rapundere civila auto, acestea sunt in numar de 11:

S.C. ABC Asigurari-Reasigurari S.A.
S.C. Allianz - Tiriac Asigurari S.A.
S.C. Generali Romania Asigurare Reasigurare S.A.
S.C. Asigurarea Romaneasca - Asirom Vienna Insurance Group S.A.
S.C. Euroins Romania Asigurare Reasigurare S.A. (amintim ca ASF i-a interzis societatii Euroins sa incheie polite RCA timp de cateva saptamani, detalii despre acest subiect fiind disponibile aici. La inceputul lunii octombrie, insa, societatea si-a reluat activitatea de practicare a RCA)
S.C. Societatea Comerciala De Asigurare - Reasigurare Astra S.A.
S.C. Omniasig Vienna Insurance Group S.A. (denumire anterioara: BCR Asigurari Vienna Insurance Group S.A.)
S.C. Carpatica Asig S.A.
S.C. Groupama Asigurari S.A.
S.C. Uniqa Asigurari S.A.
S.C. Societatea De Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A.

Sursa: ziuadecj.realitatea.net
Cuvinte cheie: rca, 2014, auto

Alte stiri asemanatoare