Selectati editia dorita

Autostrada Transilvania va fi finalizata pana in 2016. Anuntul facut de ministrul Dan Sova

12 May 2014

Lucrarile la Autostrada Transilvaniei se vor finaliza pana la finele lui 2016. Anuntul a fost facut de catre Dan Sova, ministrul Transporturilor.

 

“Vestea buna pentru Autostrada Transilvania este ca am reusit sa o urnim. Noi preconizam ca tronsonul Sebes – Turda sa se termine pana la 31 decembrie 2015, daca nu in martie 2016. Suplacu de Barcau – Bors se termina pana in 2016, iar Suplacu de Barcau – Nadasel, pana in 2017. Acestea sunt termenele realiste”, a precizat ministrul Dan Sova.

Tronsonul Suplacu de Barcau – Bors are inca de la momentul conceperii bugetului pe 2014 alocare pe trei ani – 2014, 2015 si 2016 -, Sebes – Turda este pe fonduri europene, Gilau – Nadasel are, de asemenea, finantare de la buget iar partea de la Suplacu de Barcau la Nadasel, 93 de km, va fi primul proiect de autostrada care va fi finantat integral din acciza introdusa de la 1 aprilie.

“Incasarile pe an din acciza sunt, estimativ, de 500 de milioane de euro, deci nu va fi o problema sa poata fi finantat acest tronson”, a subliniat ministrul.

Din vechea autostrada Transilvania, din traseul proiectat initial, se va realiza si tronsonul Campia Turzii – Tg. Mures, din fonduri europene, ca solutie tehnica fiind propusa constructia unui drum national cu patru benzi, prin afara localitatilor, ale carui costuri sunt mai mici decat pentru autostrada.

Sursa: voceatransilvaniei.ro
Cuvinte cheie: autostrada, dan sova, auto

Alte stiri asemanatoare