Selectati editia dorita

Clujul va avea doua parkinguri subterane. Total: 775 de locuri de parcare

24 Apr 2014

In zona centrala a orasului vor fi amenajate doua parkinguri subterane, dintre care unul cu lift, a anuntat primarul Emil Boc.

 

Cluj va avea in curand doua parkinguri subterane, a anuntat miercuri primarul Emil Boc. Este vorba despre unul in Piata Mihai Viteazu, aflat demult in planurile municipalitatii, dar blocat de magistrala principala de apa a orasului, si de altul in Piata Stefan cel Mare, modern, cu lift pentru masini.

775 de locuri de parcare ar urma sa cumuleze cele doua parkinguri. In acest moment, in Cluj sunt 8 parkinguri, toate supraterane.

Boc a declarat ca lucrarile ar putea fi demarate in scurt timp si a explicat situatia fiecarui proiect.

Parkingul din "Mihai Viteazu" - teren de la greco-catolici

Proiectul parkingului din Mihai Viteazu este vechi; initial trebuia demarat in 2009. A fost blocat insa de magistrala principala de apa a orasului, care trece exact prin locul unde urma sa fie parkingul. Lucrarile trebuia sa fie realizate de portughezii de la Cogedir Gestao de Projectos SA, care nu au acceptat insa rezilierea contractului. Ei au actionat Primaria in judecata si au cerut despagubiri pentru studiul realizat si pentru intarzierea inceperii executarii contractului.

Cum a rezolvat problema Primaria? A "mutat" proiectul dincolo de magistrala de apa, pe un teren revendicat de Biserica greco-catolica. "Vreau sa le multumesc celor de la Biserica greco-catolica ca au renuntat la revendicarea acelui teren din fata statuii lui Mihai Viteazu. Vineri am primit decizia de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor prin care putem concesiona terenul", a spus primarul Emil Boc.

Parkingul din "Stefan cel Mare" - teren de la sindicalisti

Al doilea parking, cel din Piata Stefan cel Mare, va fi unul modern, cu lift pentru masini. Pentru acest proiect, Primaria avea nevoie de concesionarea terenului de sub Casa Invatatorului (cladirea rosie unde functioneaza in prezent si Inspectoratul Scolar Judetean). "Am negociat timp de un an cu Sindicatul din Invatamantul Preuniversitar pentru terenul de sub Casa Invatatorului. Suntem in faza de finalizarea a actului notarial prin care doneaza acel teren Primariei", a explicat Boc. Odata depasitaa aceasta faza, Primaria va concesiona terenul unei companii care doreste sa realizeze proiectul. "Va fi un parteneriat public-privat, pentru ca Primaria nu are fonduri sa construiasca atatera parcari", a mai spus edilul sef.

Sursa: ziuadecj.realitatea.net
Cuvinte cheie: parkinguri subterane, emil boc, locuri de parcare subterane

Alte stiri asemanatoare