Selectati editia dorita

Cum arată Ford Edge, SUV-ul americanilor care se bate direct cu VW Touareg

25 May 2016

Ford a lansat în România un SUV care se va lupta cu Volkswagen Touareg, Hyundai Santa Fe și Kia Sorento în segmentul mare. Prețurile și motorizările sale sunt poziționate interesant.


După o lungă așteptare, Ford a anunțat prețurile oficiale ale celui mai mare SUV din propria gamă. Prezentat în premieră europeană în toamna anului trecut, la Salonul auto de la Frankfurt, Ford Edge reprezintă Ovalul Albastru în segmentul SUV-urilor mari de volum, acolo unde vârf de vânzări este Volkswagen Touareg și unde coreenii de la Kia (prin Sorento) și Hyundai (prin Santa Fe) încearcă să-și taie și ei o felie cât mai mare din piață.

Noul Edge pleacă de la 41.600 de euro cu TVA inclus pentru 2.0 TDCi de 180 CP cu transmisie manuală și 4x4 în echiparea Trend.

Același motor este disponibil în versiunile de echipare Titanium (+3000 de euro) și Sport (+1500 peste Titanium), scrie Automarket.ro Versiunea de putere de top a motorului 2.0 TDCi, cea de 210 CP, poate fi comandată exclusiv cu transmisie automată cu șase trepte și costă 46.850 de euro în echipare Titanium și 1500 de euro mai mult în echiparea de top Sport.

Noul Ford Edge împarte platforma cu Mondeo și are un design inspirat de la conceptul cu același nume care a fost prezentat în noiembrie 2013 la Salonul Auto de la Los Angeles.

Dotările de siguranţă standard includ centuri spate cu airbag-uri integrate, airbag integrat în uşa torpedoului şi multe altele, pe lângă clasicele airbag-uri şi sisteme de control ale tracţiunii şi stabilităţii. Mai mult decât atât, Ford propune mai multe sisteme care să ajute şoferul să abordeze virajele în siguranţă în orice condiţii şi să evite accidentele pe cât posibil.

Sursa: realitatea
Cuvinte cheie: ford, edge, suv

Alte stiri asemanatoare