Selectati editia dorita

Cum arată noul Audi A5, care vrea să-i facă "praf" pe rivalii de la BMW și Mercedes

06 Jun 2016

Audi a lansat vineri, 3 iunie, noua generație a coupe-ului A5 și de pe versiunea de performanță a acestuia, S5. Modelul german primește un design frontal și posterior nou și o armată de sisteme tehnologice de vârf.


După ce anul trecut a lansat pe piață noua generație Audi A4, cel mai vândut sedan din portofoliul mărcii, Audi plusează astăzi cu noul Audi A5 și cu versiunea sportivă a acestuia, S5, care vor apărea în showorom-uri în a doua jumătate a acestui an.

Dezvăluite oficial în cadrul unui eveniment special care a avut loc la Ingolstadt, localitatea în care cei de la Audi au principala bază de producție, modelul german își propune să atace segmentul coupe-urilor medii în care BMW Seria 4 și Mercedes Clasa C Coupe sunt principalii rivali direcți, potrivit Automarket.ro.

Audi le va oferi clienților o listă de cinci motorizări pe A5: două benzine turbo TFSI și trei unități turbodiesel TDI. Acestea dezvoltă între 190 și 286 de cai putere și pot fi cuplate fie la cutii manuale cu șase trepte, fie la automate cu șapte rapoarte. Versiunea de putere de vârf TDI, 3.0 TDI V6, este comandată cu o transmisie Tiptronic cu 8 trepte și cu integrală quattro în versiunea de bază. Conform celor de la Audi, motoarele de pe noul A5 sunt cu 17% mai puternice, dar cu 22% mai eficiente decât în generația anterioară.

Sursa: realitatea
Cuvinte cheie: audi, model, a5

Alte stiri asemanatoare