Selectati editia dorita

Cum arată noul Audi TT-RS, "racheta" lansată la Beijing de 400 cai putere şi cu 7 viteze

26 Apr 2016

Nemţii de la Audi au lansat luni la salonul de la Beijing o maşină mai tare decât celebrul Porsche Cayman S: noul Audi TT-RS vine cu 400 CP și 3.7 secunde pentru 0-100 km/h.


Audi a reușit să păstreze motorul cu cinci cilindri de 2.5 litri turbo pe noul TT-RS, iar rezultatul este o mașină mai rapidă decât fratele de grup Porsche Cayman.

Germanii de la Audi au aruncat astăzi pe piață un model pe care orice pasionat de mașini și l-ar dori în garajul propriu. Este vorba despre TT-RS, o versiune mai degrabă radicală decât sportivă a coupe-ului compact Audi prin excelență, scrie Automarket.ro.

Sub capotă, noul TT-RS - disponibil atât în versiune coupe, cât și în variantă roadster - vine cu un motor turbo TFSI cu cinci cilindri de 2.5 litri care dezvoltă 400 de cai putere, deci cu 40 de cai mai mult decât predecesorul său.

Cuplul maxim atins de motorul Audi este de 480 Nm și este disponibil între 1700 și 5850 rpm. Evident, puterea este transmisă tuturor celor patru roți printr-un sistem de tracțiune integrală permanentă quattro, iar cutia este un S-tronic cu 7 trepte special dezvoltată pentru TT-RS.

Artificiile estetice care-l scot în față pe Audi TT-RS sunt spoilerele care primesc linii noi și agresive și stopurile Matrix OLED care inaugurează această tehnologie în segment

Sursa: realitatea
Cuvinte cheie: audi, tt-rs

Alte stiri asemanatoare