Selectati editia dorita

Cum arată noul SUV de la Mercedes GLC Coupe, prezentat la salonul auto de la New York

05 Apr 2016

Mercedes-Benz își continuă ofensiva de pe piața SUV-urilor prezentând noul GLC Coupe - model construit pe aceeași "rețetă" cu cea a fratelui mai mare GLE Coupe. Bazat pe GLC, noul GLC Coupe va concura direct BMW X4 - model cu aproape doi ani de existență pe piață.


Designul noului GLC Coupe propune o combinație între alte modele Mercedes- partea frontală preluată în mare parte de la GLC, în timp ce spatele cu hayonul plonjat este dominat de stopurile înguste ce se întind pe lățime, soluție estetică preluată de la GLE Coupe.

Multe elemente de stil vin și de pe conceptul cu același nume prezentat anul trecut la Salonul Auto de la Shanghai.

Ca și dimensiuni, GLC Coupe se încadrează perfect în segmentul SUV-urilor de clasă medie, măsurând 4.73 metri lungime. Înălțimea nu depășește 1.60 metri, în timp ce ampatamentul măsoară 2.87 metri.

Lungimea și ampatamentul depășesc cu 98, respectiv 60 de mm valorile similare ale lui BMW X4, în timp ce înălțimea este mai mică, cu 24 de mm. Vorbim așadar de un GLC Coupe mai lung, cu ampatament mai mare și puțin mai scund. Porbagajul noului GLC Coupe oferă 491 de litri disponibili pentru bagaje, volum ce poate fi extins până la 1205 litri dacă se rabatează bancheta spate.

Noul Mercedes-Benz GLC Coupe va fi oferit în opt variante de motorizare, patru pe benzină și patru pe motorină. Lansarea sa pe piață, în toamna anului 2016, va fi făcută însă cu doar trei dintre aceste versiuni, scrie Auto-testdrive.ro.

Sursa: realitatea
Cuvinte cheie: mercedes, suv, glc coupe

Alte stiri asemanatoare