Selectati editia dorita

Cum vinzi rapid si la pretul dorit o masina rulata

10 Apr 2014

Platforma online Autovit a elaborat un ghid cu recomandari generale și cu sfaturi utile referitoare la pregatirea mașinii, stabilirea prețului realist, formularea anunțului și factorii care pot influența favorabil sau nu definitivarea tranzacției.

 

Vanzarea  - o decizie importanta
Vanzatorul alege metoda de tranzacționare și nivelul prețului, in funcție de cat de repede iși dorește sa vanda mașina. Daca vrea foarte repede, o soluție la indemana este vanzarea catre un dealer specializat in mașini rulate. Prețul de vanzare va fi mai mic decat cel din piața, cu 1.000 euro sau chiar mai mult pentru o mașina de cateva mii de euro. Majoritatea celor care iși vand mașinile aleg sa puna anunțuri pe site-urile de specialitate și stabilesc intalniri cu persoane fizice. In acest caz exista șanse mari sa vanda foarte repede mașina daca prețul solicitat este sub media pieței pentru modelul respectiv și daca mașina e bine intreținuta.

 
Pregatirea masinii: detaliile pot fi decisive
Pentru a facilita tranzacția aceasta trebuie sa fie ingrijita - este recomandata o igienizare temeinica exterioara și interioara (tapițerii, covorașe, aspirare completa). Costurile pot ajunge la 100 de lei, insa dupa cosmetizare cresc șansele de a vinde. Pentru mașini de peste 10-15.000 euro este recomandat spalatul profesional/ chimic, polish vopsea și faruri. Costurile pot depași 200 de euro, insa aspectul mașinii se schimba enorm. Daca un bec de la faruri sau stopuri e ars, merita inlocuit. Conteaza si un ștergator rupt, lipsa antenei, un cheder deteriorat. E important ca vanzatorii sa arate buletinele de service anterioare cu informații despre inspecții, revizii, schimb de ulei, kilometrii rulați. Daca mașina are probleme tehnice la un test de drum, precum direcție imprecisa, franare greoaie sau zgomote ciudate, vanzatorul sa incerce sa le rezolve. La o mașina de peste 5.000 de euro, o investiție de cateva sute de euro in reparații se recupereaza la vanzare.
 

Prețul - gasirea unui echilibru intre minim și maxim
Deși statisticile au aratat ca in ultimii ani prețul mediu al unei mașini second vanduta in Romania a scazut de la 5.000 la 3.500 de euro, majoritatea vanzatorilor vor sa obțina un preț peste media categoriei. Prețul realist nici nu-i sperie pe cei care cauta mașini, nici nu este prea mic, caz in care vanzatorul pierde bani, iar cumparatorul este suspicios. Pornind de la prețul mediu pentru modele similare, se mai pot face ajustari in funcție de anumite dotari speciale. Prețul va fi peste medie daca numarul de kilometri este mic, iar mașina e in stare foarte buna. Vanzatorul trebuie sa-și ia o marja de negociere de 500-1.000 euro la un model de volum. Daca in mai multe saptamani nu reușește sa vanda mașina, prețul trebuie ajustat. Acesta e influențat și de timbrul de mediu: daca trebuie platit la revanzare, cumparatorul va insista ca prețul sa fie mai mic pentru a compensa plata timbrului, suma intre 500 și 1.000 de euro pentru o mașina de volum. O sursa de informare poate fi și un dealer care face buy-back, insa prețul oferit va fi cu 15-20% mai mic decat al unei persoane fizice. Cei care dețin mașini de volum sa stie ca, daca Opel Astra, Volkswagen Golf, Ford Fiesta se vand mai repede, pentru cele de nișa trebuie sa fie dispus sa aștepte mai mult sau sa coboare prețul.  

Citeste mai departe: http://ziuadecj.realitatea.net/economie/cum-vinzi-rapid-si-la-pretul-dorit-o-masina-rulata--125404.html

Sursa: ziuadecj.realitatea.net
Cuvinte cheie: platforma online, autovit, auto

Alte stiri asemanatoare