Selectati editia dorita

Die Welt: Viitorul automobilelor germane se afla in Romania

27 Jan 2014

Sibiu este catalogat de ziaristii de la Die Welt un centru al companiilor germane furnizoare de automobile, precum Bosch sau Daimler.

 

Centrala Daimler din Stuttgart are mari asteptari de la directorul companiei "Star-Transmission" (furnizoare de componente pentru industria auto) din Romania, Bernd Krottmayer. Fabrica din Transilvania ar urma sa dea un impuls strategiei de crestere a companiei pentru 2020, astfel incat Mercedes-Benz sa devina cea mai cumparata si profitabila marca de masini. De asta, concernul introduce noi modele, care fac necesare mai multe mecanisme, care sa fie montate la Sebes. Aici, fabrica va fi construita de Daimler pana in 2016, pentru 300 de milioane de euro. "Nu mutam productia din Germania, ci preluam capacitatile suplimentare", explica Krottmayer, citat de Agerpres.

Epicentrul acestui boom al constructiei de automobile este Sibiu. Printre cele aproximativ 800 de firme germane de aici se numara Siemens cu trei fabrici, Continental, Thyssen Krupp, precum si multe alte firme de marime medie. In Sibiu locuieste si Bernd Krottmayer. "Sibiul nu este un oras tipic industrial. Si totusi, aici s-au stabilit multe companii automobilistice in ultimii ani", spune el, iar acest lucru nu se explica doar cu salariile mici platite in Romania. "Are mai degraba legatura cu limba germana, vorbita de multi aici, si de infrastructura buna", explica reprezentantul Daimler.

Companiile prezente se extind

Die Welt noteaza ca in acelasi timp, companiile deja prezente se tot extind. Marquardt si-a incheiat in luna aprilie a anului trecut al cincilea proces de extindere si a ajuns la 1.400 de angajati. In functie de conditiile generale, numarul acestora ar urma sa creasca in urmatorii 2-3 ani pana la 1.900. Compania de automobile Continental a efectuat in februarie 2012 cea de-a patra extindere a fabricii, iar numarul angajatilor a crescut de la 1.800 la 2.300. Datorita investitorilor, rata somajului in jurul Sibiului a scazut, potrivit statisticilor romanesti, de la 10,3% in anul 2000 la aproximativ 4,1% in anul 2012, adica sub media intregii tari.

La Daimler, ca sa-si asigure cererea de angajati, "Star Transmission" s-a implicat, alaturi de alte companii, in planificarea unei scoli de afaceri germane in Sibiu, chiar anul acesta. Cei 25 de studenti din fiecare clasa ar urma sa fie formati in special in mecatronica, fabricare de ustensile si electronica.

Sursa: monitorulcj.ro
Cuvinte cheie: Star-Transmission, automobile germane, romania

Alte stiri asemanatoare