Selectati editia dorita

Directorul Renault-Nissan: Piata auto din Europa va reveni in acest an, ne pregatim pentru viitor

16 Apr 2014

Cererea de automobile la nivel global va creste in acest an, pietele din China si SUA continuand expansiunea in timp ce Europa va traversa o revenire solida, a declarat Carlos Ghosn, directorul general al Renault si Nissan.

 

"In Europa va avea loc o mare revenire. Sunt multe evolutii promitatoare in 2014 si in alte regiuni, si fara indoiala multi veti vedea multi producatori auto pregatindu-se pentru viitor", a afirmat Ghosn intr-un interviu acordat Bloomberg la ceremonia de inaugurare a unei fabrici Nissan din Brazilia.

Seful Renault-Nissan a precizat unele state emergente din Africa si Orientul Mijlociu vor traversa de asemenea o perioada de boom pe piata auto.

Ghosn a subliniat si potentialul ridicat al Braziliei, precizand ca dezvoltarea pietei depinde in mare masura de politicile economice ale guvernului si de nivelul investitiilor in infrastructura.

Veniturile Renault au crescut anul trecut cu 0,5%, la 40,9 miliarde euro, in timp ce profitul net al grupului francez a coborat la 586 milioane euro.

Sursa: ziuadecj.realitatea.net
Cuvinte cheie: cerere de automobile, renalut, nissan

Alte stiri asemanatoare