Selectati editia dorita

RATUC intra in Floresti! VEZI de cand poti folosi transportul public

15 Jan 2014

La dorinta locuitorilor din Floresti, conducerea Primariei din comuna a incheiat un acord cu Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca (ex RATUC) in urma caruia vor circula si autobuze RATUC pe traseul Cluj-Napoca – Floresti.

 

Firma privata de transport Fany care asigura transportul de persoane pe ruta Cluj-Napoca – Floresti va avea concurenta serioasa, incepand cu 15 februarie cand CTP Cluj-Napoca va intra si in Floresti. Astfel, vor circula in paralel atat cursele Fany cat si cursele CTP Cluj-Napoca. Conducerea Primariei este convinsa ca nu vor exista probleme pentru ca cei doi operatori de transport isi vor stabili in asa fel orarul incat sa nu existe suprapuneri. Cetatenii vor putea alege cu cine vor sa circule. 

Primarul comunei Floresti, Horea Sulea a declarat ca cel mai probabil transportul public va fi pus in functiune din 15 februarie. “In prezent mai avem cateva mici detalii de rezolvat. Cand va intra si RATUC in Floresti va avea loc o normalitate si se va da liber la concurenta. Eu nu am facut altceva decat sa respect dorinta cetatenilor care au spus in nenumarate randuri ca isi doresc transport public in comun in localitate”, a declarat Sulea.
Primele trasee metropolitane, inaugurate in 6 ianuarie

CTP Cluj-Napoca opereaza, din 6 ianuarie, si pe traseele metropolitane: Cluj-Napoca – Feleac, Cluj-Napoca – Valcele si Cluj-Napoca – Gheorgheni.

Planul CTP Cluj-Napoca prevedea sa intre si in Apahida din 1 ianuarie 2014, insa deocamdata pe traseul respectiv a ramas tot firma privata MV Trans.

Firmele Fany si MV Trans vor asigura in continuare transportul in Floresti, respectiv Apahida pana cand se va da sentinta definitiva in procesul intentat de Fany Consiliului Judetean Cluj. S-a ajuns la proces dupa ce Consiliul Judetean Cluj a suspendat licentele operatorilor privati, iar firma Fany a dat in judecata forul judetean. Tribunalul Cluj a dat castig de cauza firmei Fany, dar decizia nu este una definitiva astfel ca autoritatile locale asteapta o decizie definitiva si irevocabila.

Sursa: monitorulcj.ro
Cuvinte cheie: Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca, floresti, transport public

Alte stiri asemanatoare