Selectati editia dorita

Renault il contrazice pe Basescu: Nu parasim Romania, pregatim o noua gama Dacia

12 Feb 2014

Renault crede, in continuare, in Romania si se angajeaza la continuarea investitiilor pe aceasta piata. Declaratiile reprezentantilor grupului francez vin ca urmare a avertismentelor presedintelui Basescu, conform carora compania va renunta la o parte din activitatea de la uzina din Pitesti, din cauza lipsei unei retele de autostrazi.

 

"Renault nu are intentia sa paraseasca Romania. Romania este o tara importanta pentru Renault. Renault a investit peste 2 miliarde de euro pentru modernizarea aparatului industrial, dezvoltarea gamei de produse si pentru crearea in Romania a unui lant complet de constructie a unei masini: de la design, inginerie, fabricatie, vanzare si post-vanzare. In fiecare zi, 350 de camioane ale Dacia si ale furnizorilor nostri parcurg traseul Pitesti - Arad. Prioritatea noastra pentru 2014 este relansarea pietei auto de vehicule noi din Romania. Evolutia infrastructurii, care permite reducerea intarzierilor de livrare, va fi determinanta pentru proiectele noastre viitoare", a comunicat, miercuri, pentru Mediafax, Directia Comunicare Renault Romania.

Directorul de achizitii al Renault Group Romania RGR a explicat ca reteaua de furnizori angajeaza 130.000 - 150.000 de persoane care lucreaza direct sau indirect pentru Dacia. Cifra de afaceri in 2012 a fost de 4 miliarde de euro, echivalentul Renault-Dacia de 3% din PIB.

"Vom continua cu putere, in forta, si este un mesaj important la adresa furnizorilor. Ii invitam sa vina in Romania pentru ca se pot face afaceri aici. Suntem optimisti pentru 2014 si pentru anii urmatori. Romania este o tara cu oameni priceputi, cu initiative din partea statului", a dat asigurari oficialul Grupului Renault, in cadrul unui atelier de specialitate organizat la Forumul de afaceri "Franta - Europa de Sud-Est'.
 

Sursa: business24.ro
Cuvinte cheie: renault, auto, basescu

Alte stiri asemanatoare