Selectati editia dorita

Rolls-Royce, în plin proces de dezvoltare al vapoarelor autonome

11 Jul 2016

Oficialii Rolls-Royce Marine s-au przentat la ediţia din acest an a Autonomous Ship Technology Symposium desfăşurată la Amsterdam cu un proiect ambiţios: ambarcaţiunile autonome sau radiocomandate.


Oskar Levander, vicepreşedinte al inovaţiilor marine din cadrul Rolls-Royce a menţionat în prezentarea proiectului companiei sale de dezvoltare a navelor autonome că „acest lucru deja se întâmplă. Nu mai e vorba de dacă , ci de când. Tehnologia necesară deja există. Inginerii noştri deja testează o reţea de senzori pentru acest scop în Finlanda şi am creat deja un simulator al unui sistem de control de la distanţă care ne ajută să testăm diferitele condiţii de utilizare şi comportament al navelor atunci când nu au personal uman la bord. Vom vedea primele nave de mari dimensiuni controlate de la distanţă până la finalu deceniului".

Dacă ideile oficialilor Rolls-Royce vor deveni realitate, peste doar câţiva ani, multe dintre navele-mamut care astăzi străbat mările şi oceanele lumii nu vor mai avea echipaj la bord. Va dispărea frumoasa meserie de marinar?

Sursa: capital
Cuvinte cheie: rolls royce, vapoare autonome

Alte stiri asemanatoare