Selectati editia dorita

Vanzarile Ford s-au dublat pe piata romaneasca

24 Feb 2014

Vanzarile Ford pe piata romaneasca s-au dublat in luna ianuarie, iar in Capitala dealer-ul Business Development Team /BDT/, unul din principalii jucatorii pe piata locala de retail auto, a vandut mai mult decat intreaga retea de distributie pentru marci importante precum Honda, Citroen, Kia sau Mitsubishi, informeaza Agerpres.

 

Conform datelor DRPCIV, inmatricularile de masini Ford in prima luna a acestui an au fost de 429 de unitati, in crestere cu 98% fata de ianuarie 2013, cand au fost inscrise in circulatie doar 216 autoturisme. Potrivit datelor asociatiei producatorilor si importatorilor (APIA), citate de Agerpres, volumul de vanzari Ford au fost de 409 unitati,  ritmul de crestere fata de luna similara din 2013 fiind de aproape 100%. Cumulat cu vehiculele comerciale usoare, vanzarile Ford au fost de 515 unitati. Cea mai inmatriculata marca pe piata romaneasca ramane Dacia, cu o crestere de 15%, adica 1.461 unitati in prima luna a acestui an.

In Bucuresti, BDT a vandut in ianuarie 58 de automobile Ford in timp ce, spre exemplu, intreaga retea de distributie Citroen a vandut 44 autoturisme si utilitare (conform APIA), Honda - 22 unitati, Kia - 33 unitati, iar Mitsubishi - 45 de unitati.

'In luna ianuarie, BDT a vandut 58 de automobile Ford si opt automobile Mazda, cel mai mare volum de vanzari pentru luna ianuarie in ultimii cinci ani. In continuare, vanzarile sunt sutinute de achizitiile efectuate de companii, care au o pondere de 90%. In reteaua Ford, BDT are o cota de vanzari de 11,26%, iar cota din piata auto generala este de 1,38%', a declarat pentru AGERPRES directorul general al BDT, Stefan Simion.

Cele mai solicitate modele in ianuarie au fost Fiesta, Focus si Transit, atu-urile modelelor Ford fiind preturile foarte bune in raport cu tehnologiile de care dispun, cat si gama de motoare, cel mai vandut fiind motorul 1.0 Ecoboost, care se fabrica si la Craiova.

Sursa: capital.ro
Cuvinte cheie: vanzari ford, piata auto romaneasca, auto

Alte stiri asemanatoare