Selectati editia dorita

Carrefour a raportat vanzari de miliarde de euro, dar in scadere

18 Oct 2013

Carrefour a raportat vanzari de 21,1 miliarde euro pentru trimestrul al treilea, in scadere usoara fata de nivelul din perioada corespunzatoare a anului trecut. Chiar si asa, iafacerile grupului in Franta, pe segmentul hipermarketurilor, au urcat pentru prima data in ultimii doi ani.

Astfel, vanzarile totale ale grupului francez de retail au scazut cu 1,3% in trimestrul al treilea, la 21,1 miliarde euro. Dupa excluderea efectelor variatiei cursurilor de schimb valutar si a pretului carburantilor, veniturile Carrefour afiseaza un avans de 3,4% in perioada analizata, potrivit unui comunicat transmis joi de companie.

Hipermarketurile Carrefour din Franta deschise de cel putin 12 luni au inregistrat vanzari in crestere cu 1,9%, prima evolutie pozitiva din trimestrul al doilea al anului 2011, potrivit datelor Bloomberg.

Carrefour a reusit sa revina pe crestere pe piata locala prin reducerea preturilor si renovarea hipermarketurilor. Performantele imbunatatite din Franta compenseaza pentru problemele din alte regiuni, unde evolutia nefavorabila a ratelor de schimb valutar reprezinta o problema.

Actiunile grupului au crescut cu pana la 3,3% joi la Paris si au atins cel mai ridicat nivel din mai 2011.

Rezultatele financiare inregistrate de grup in Franta s-au imbunatatit pe toate segmentele, cu cresteri de 1,9% la hipermarketuri, 1,2% la supermarketuri, respectiv 5% in cazul magazinelor de proximitate si altor formate, potrivit raportului.

Astfel, vanzarile totale ale Carrefour in Franta au urcat cu 1,4% in trimestrul al treilea, la 10,1 miliarde euro.

Sursa: wall-street.ro
Cuvinte cheie: Comert, Retail, Franta, hipermarket, trimestrul al treilea, scadere, vanzari, Carrefour, Cataloage Carrefour

Alte stiri asemanatoare