Selectati editia dorita

Ce spune Consiliul Judeţean cu privire la autorizarea fermei de pui din Florești

19 Oct 2016

Ferma de pui și abatorul din Florești ar urma să primească o nouă autorizație de mediu, iar miercuri, 19 octombrie, în comună va avea loc o dezbatere publică în acest sens.


În contextul dezbaterii publice şi al numeroaselor discuţii, Consiliul Județean Cluj și-a exprimat dezacordul total faţă de autorizarea şi funcţionarea unei ferme de pui şi a unui abator într-un cartier de locuinţe.

Poziţia Consiliului Judeţean Cluj are la bază ideea necesităţii respectării depline a legislaţiei în vigoare, fără niciun fel de derogare sau abatere şi a protejării interesului general al comunităţii şi a fost comunicată prin intermediul unor adrese oficiale Agenţiei pentru Protecţia Mediului Cluj, Comisariatului Regional Cluj al Gărzii de Mediu, Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Cluj şi Instituţiei Prefectului Judeţului Cluj.

"Consider că aplicarea legii, fără niciun fel de derogări, precum şi respectarea dreptului la viaţă, la sănătate şi la un mediu curat sunt absolut obligatorii şi nicio instituţie a statului nu poate decide în mod contrar, încălcând acest interes public suprem. Adresele pe care le-am transmis instituţiilor abilitate şi prin care am comunicat opoziţia categorică a Consiliului Judeţean faţă de autorizarea unei ferme de pui şi a unui abator într-o zonă rezidenţială reconfirmă punctul nostru de vedere referitor la acest subiect şi demersurile deja întreprinse în acest sens", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Sursa: stiri de cluj
Cuvinte cheie: pui, ferma, floresti, cluj

Alte stiri asemanatoare