Selectati editia dorita

Investitori chinezi au venit la Cluj si vor sa deschida un hub de cercetare in domeniul bioinformaticii

26 Sep 2017

Beijing Genomics Institute (BGI) din China, una dintre cele mai mari companii de genomică din lume doreste să dezvolte un hub de cercetare în domeniul bioinformaticii în sud-estul Europei, Clujul fiind una dintre principalele opțiuni avute în vedere.

Reprezentanții BGI au dorit să afle atuurile județului Cluj, respectiv deschiderea pe care o oferă Clujul în vederea edificării unui Centru de Genomică și Analiză Biologică, intr-o vizita pe care au efectuat-o in Cluj, se arata intr-un comunicat al Consiliului Judetan Cluj.

Delegatia chineză a insistat pe necesitatea existenței unei bune relații de colaborare cu domeniul medical - spitale, centre de cercetare medicală, mediul universitar și sectorul IT clujean, o simbioză indispensabilă pentru derularea activităților lor specifice. În acest sens, compania BGI urmărește identificarea unei locații ideale, care să corespundă specificului și necesităților derulării investiției, respectiv un oraș universitar cu o populație dimensionată, un sprijin activ și constant din partea autorităților locale, o bună colaborare cu spitalele din oraș, o infrastructură medicală și de transport bine pusă la punct, acces la date medicale, posibilitatea efectuării de teste clinice, etc.

În ceea ce priveşte locaţia dezvoltării unei astfel de investiţii, s-a propus ca variantă Parcul Tehnologic Tetarom IV, momentan aflat în construcţie, care ar fi potrivit din punct de vedere al necesităţii de teren, amplasare şi acces la infrastructură. Beijing Genomics Institute (BGI) a fost fondat în anul 1999, în calitate de institut de cercetare în Proiectul Genomului Uman. Institutul s-a remarcat internaţional pentru prima dată în anul 2003, când au dezvoltat un echipament pentru detectarea S.A.R.S. (Severe Acute Respiratory Sindrome). Din 2007, BGI a devenit prima instituţie de cercetare non-profit, gestionată de cetăţeni din China, scrie produsinardeal.ro

 
Sursa: produsinardeal.ro

Alte stiri asemanatoare