Selectati editia dorita

Moartea unei industrii. O fabrica cu o istorie de 65 de ani intra in faliment

28 Mar 2013

Povestea celei mai vechi fabrici de jucarii din Romania se incheie cu un faliment. Aradeanca SA a lasat in urma datorii de 1,45 de milioane de lei si un gol pe o piata de 80 de milioane de euro, care va fi acoperit rapid de jucariile de import.

Pentru compania aradeana inceputul sfarsitului a fost luna mai 2012, cand a cerut instantei deschiderea procedurii insolventei. Motivatia a fost simpla-compania nu mai dispunea la acea vreme de suficiente fonduri banesti pentru plata datoriilor exigibile, in principal fata de furnizori, institutii bancare si bugetare, dupa cum reiese dintr-o raportare a companiei trimisa Bursei de Valori Bucuresti.

Conducerea a sperat insa ca societatea va continua sa produca, optand pentru intrarea in procedura reorganizarii conform unui plan de restructurare. Instanta a admis cererea si a dispus deschiderea procedurii generala de insolventa, numind ca lichidator judiciar provizoriu societatea Activ Grup IPURL. Un an mai tarziu, speranta ca la Aradeanca se vor mai produce papusile care au incantat generatii intregi s-a spulberat. "Creditorii nu au fost de acord cu planul de reorganizare", a explicat pentru ECONOMICA.NET Ioan Biris, reprezentantul administratorului judiciar Activ Grup.

Sursa: Economica
Cuvinte cheie: fabrica, faliment, Aradeanca SA, jucarii

Alte stiri asemanatoare