Selectati editia dorita

Numarul tot mai mare de milionari atrage noi oportunisti: vanatorii de bogati

08 Aug 2013

Numarul persoanelor cu active investibile de cel putin un milion de dolari – excluzand bunurile de colectie si resedinta primara – a crescut anul trecut cu 9%, la nivelul record de 12 milioane. Valoarea activelor lor s-a majorat cu 10%, la 46.200 miliarde dolari, in special datorita cresterii castigurilor persoanelor cu averi de peste 30 de milioane de dolari, potrivit datelor Campgemini si RBC Wealth Management.

Pe acesti bogati ii urmareste Karen McNeil, fost profesor de istorie la Universitatea California. In iunie ea a ocupat functia de sef al departamentului de istorie a familiei al Ascent Private Capital Management, o noua unitate a U.S. Bancorp, care administreaza averile superbogatilor, scrie Bloomberg.

Rolul lui McNeil este sa-i ajute pe clienti sa-si descopere trecutul, sa-si identifice stramosii si astfel sa-si faca o imagine de perspectiva asupra averilor lor. Postul a fost creat de Michael Cole, presedintele Ascent, care este hotarat sa faca din U.S. Bancorp a cincea banca din SUA in functie de marime, un concurent puternic pe piata serviciilor financiare de varf.

Compania urmareste persoane nou intrate in randul bogatilor, cu averi de peste 50 milioane dolari. Aproape 60% din clientii Ascent sunt oameni care si-au construit singuri averile si familiile acestora. Printre persoanele care apeleaza la serviciile fondului sunt si mostenitori ai unor averi cu vechime. Spre deosebire de alti manageri de averi, Cole ia in calculul averii valoarea afacerii de care se ocupa indeaproape clientul. „Vreau sa vorbesc cu proprietarul afacerii familiei cu cinci ani inainte ca acesta sa se gandeasca sa iasa la lumina. Vreau sa ajung la el inaintea Goldman Sachs. Daca pot construi o relatie cu el, atunci tipul va fi al meu cand va veni timpul“, a explicat Cole.

Sursa: Ziarul Financiar
Cuvinte cheie: crestere, atragere, bogati, milionari, vanatoare, averi

Alte stiri asemanatoare