Selectati editia dorita

Secrete din offshore: cum sa faci 13,4 mld. dolari in trei ani cu un singur angajat

05 Oct 2013

O companie din Spania cu un singur angajat a realizat in perioada 2009-2011 un profit de 13,4 miliarde dolari. Deloc surprinzator avand in vedere ca firma se numeste ExxonMobil Spain SL

Angajatul cu, probabil, cea mai mare productivitate din lume lucreaza la aceasta firma de tip holding, pe care ExxonMobil a infiintat-o in Spania pentru a scapa de taxele aferente transferului dividendelor catre Statele Unite.

Acest tip de firme poarta numele de ETVE (Entidad de Tenencia de Valores Extranjeros - n.r.) si opereaza sub anumite norme care incurajeaza investitiile straine in Spania.

Astfel, dividendele transferate din strainatate catre un ETVE nu sunt taxate in Spania daca taxa pe profit a fost platita de catre compania mama in tara de origine.

Banii pot fi mutati astfel catre Statele Unite sau alte state fara sa mai fie platite taxe de retragere a dividendelor.

In cazul de fata, compania ExxonMobil s-a folosit de acest ETVE pentru a incasa dividendele de la centrul ei financiar din Luxemburg, pentru ca apoi sa le transfere fara niciun cost catre Statele Unite.

Sursa: wall-street.ro
Cuvinte cheie: offshore, ETVE, profit, Spania, ExxonMobil Spain SL, Anheuser Busch InBev, dividende, Luxemburg, totul despre offshore

Alte stiri asemanatoare