Selectati editia dorita

ADR Nord-Vest este partener in două noi proiecte de cooperare teritorială europeană pentru regiunea noastra

23 Feb 2016

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest este partener în două proiecte declarate câştigătoare în cadrul primului apel de proiecte aferent Programului European de Cooperare Teritorială INTERREG Europe 2014-2020. Grupul ţintă al acestor proiecte care urmează a fi derulate începând cu acest an va fi administraţia publică, respectiv mediul economic.


Proiectul TRAM - Dezvoltarea de Planuri de Acţiune pentru mobilitatea urbană sustenabilă vine să asiste autorităţile locale din regiunea Nord-Vest prin aport de bune practici în planificarea transportului urban sustenabil de la regiunile partenere Marche (IT), Andalucia (SP), Blekinge (S), Ungaria de Nord şi dispune de un buget total de peste 1,25 mil. Euro, Leaderul de Proiect fiind Regiunea Marche din Italia. Rezultatele vor fi în sinergie cu cele din cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020 prin care se va finanţa implementarea Planurilor de Mobilitate Urbană Durabilă pentru municipiile şi oraşele din regiune prin Axele Prioritare 3 şi 4.

Proiectul va contribui la îmbunătăţirea politicilor, a strategiilor şi a programelor dedicate transportului urban, dar şi la atingerea obiectivelor cuprinse în Carta Albă privind Transporturile în UE, Agenda Urbană şi Strategia Europa 2020, astfel: reducerea poluării, a nivelului de zgomot şi a traficului auto în centrele urbane, implementarea unor sisteme inteligente de transport, etc.

Iniţiativa Organics SME - Creşterea competitivităţii şi a sustenabilităţii IMMurilor active în sectoarele cu componentă ecologică (agricultura, industria alimentară, produse fito-farmaceutice, suplimente nutritive, cosmetice din ingrediente naturale, etc.) are un buget total de peste 2,5 mil. euro şi va asigura schimbul de bune practici între organizaţii şi companii din regiunile partenere: Navarra (SP), Aquitaine (FR), Puglia si Lombardia (IT), Nord-Vest (RO), Lodz (PL) şi Cantonul Aargau din Elvetia. Leaderul de Consorţiu este Fundaţia MODERNA din Spania.

Rezultatul final al proiectului îl vor constitui planurile de acţiune pentru fiecare regiune cu măsuri specifice menite să sustină antreprenorii şi companiile din acest sector de specializare inteligentă la nivel naţional în procesul de îmbunătăţire a performanţelor lor şi în accesarea de noi pieţe.

Rezultatele acestui prim apel de proiecte clasează România pe locul 6 din 30 de ţări, cu 27 de organizaţii care vor implementa proiecte de cooperare teritorială în perioada 2016-2020. Lista celor 64 de proiecte selectate din cele 261 depuse in vara anului 2015 se poate consulta aici: http://www.interregeurope.eu/news-and-events/news/39/first-call-projects-approved/. Toate proiectele câştigătoare au fost aprobate cu condiţionalităţi, ce vor trebui să fie îndeplinite înaintea semnării contractelor de finanţare cu partenerii Lideri de Proiect.

Sursa: adrnv
Cuvinte cheie: adr, nord-vest

Alte stiri asemanatoare