Selectati editia dorita

Se dau credite ipotecare pentru "locuinte verzi"

11 Sep 2017

GEFF – Green Economy Financing Facility (www.ebrdgeff.com/romania) - oferă finanțare prin intermediul băncilor participante și consultanță gratuită prin intermediul consultantului facilității, Tractebel Engineering (https://tractebel-engie.com/en), pentru sectorul rezidențial pentru achiziția, reabilitarea unei locuințe eficiente economic sau pentru a reduce costurile cu energia, prin instalarea de echipamente și tehnologii eficiente energetic în sectorul rezidențial.

Facilitatea sprijină trecerea la economia verde din România cu o finanțare de 70 de milioane de euro pentru investiții în eficiență energetică și energie regenerabilă de capacități mici.  GEFF este un produs al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), cu sprijinul Fondului Global de Mediu (GEF) și a Fondului Internațional de Cooperare și Dezvoltare din Taiwan (TaiwanICDF).

Prima Instituție Financiară Participantă (IFP) din România este Banca Transilvania (www.bancatransilvania.ro), care dispune de 40 de milioane de euro pentru credite ipotecare GEFF pentru achiziția de locuințe noi eficiente din punct de vedere energetic precum și pentru credite de consum GEFF pentru achiziția de tehnologii eligibile eficiente energetic.

Există o soluție și mai simplă pentru a deține o "casă verde" - cumpărați o casă care este deja verde!

Dacă noua locuință pe care doriți să o achiziționați are un Certificat de Performanță Energetică de "clasă A", este automat eligibilă din punct de vedere tehnic pentru a fi finanțată de o Instituție Financiară Participantă (IFP) GEFF. Prima IFP din România este Banca Transilvania, care oferă un credit ipotecar dedicat pentru locuințe noi eficiente din punct de vedere energetic. Pentru mai multe informații vizitați site-ul facilității www.ebrdgeff.com/romania sau contactați consultantul facilității trimițând un e-mail la romania@ebrdgeff.com sau folosind help-line 031 22 48 104.

 

Sursa:
Cuvinte cheie: GEFF, Banca Transilvania, credit, ipoteca, locuinta verde, certificat energetic

Alte stiri asemanatoare