Selectati editia dorita

Cea mai mare frauda comisa prin telefon: prejudiciu de 1 mil. $

25 Mar 2014

Peste 20.000 de americani au fost inselati cu o suma totala de 1 milion de dolari, de escroci care au pretins ca lucreaza la fisc, in cea mai mare frauda comisa vreodata prin telefon in SUA, transmite MarketWatch, potrivit Mediafax.

Escrocii au spart datele personale informatizate ale interlocutorilor, pe care i-au convins ca lucreaza la fisc (IRS) prin enumerarea ultimelor patru cifre ale codului de asigurari sociale, potrivit unui comunicat al inspectorului general pentru administrarea taxelor din cadrul Trezoreriei, J. Russell George.

Persoanele inselate, care au fost convinse sa trimita bani prin intermediul unor carduri preplatite sau prin transfer online, provin din aproape fiecare stat american.

"Este cea mai mare escrocherie de acest fel pe care am vazut-o vreodata. Daca cineva va suna pe neasteptate pretinzand ca lucreaza la IRS si va ameninta daca nu platiti imediat, este un semn ca nu lucreaza la IRS", a spus George.

El a aratat ca IRS nu contacteaza oamenii telefonic pentru a le cere plata taxelor, cel putin nu inainte de a le trimite scrisori. In plus, reprezentantii fiscului nu cer prin telefon trimiterea de bani online, numerele cardurilor de credit sau transferuri prin carduri preplatite.

Sursa: wall-street.ro
Cuvinte cheie: SUA, frauda prin telefon, prejudiciu, falsi inspectori, Fisc

Alte stiri asemanatoare