Selectati editia dorita

Cel mai bine platit director de banca: Cat castiga pe zi

30 Apr 2014

Directorii generali ai marilor banci europene au beneficiat anul trecut de o crestere substantiala a recompenselor, in unele cazuri fiind vorba chiar si de o majorare de peste 10% comparativ cu 2012, informeaza CNBC.

Potrivit calculelor realizate de firma de analiza Equilar, directorul executiv al grupului bancar francez Credit Agricole si cel al grupului elvetian Credit Suisse au beneficiat de cea mai semnificativa crestere procentuala a recompenselor, de 43% si respectiv 28% comparativ cu 2012.

Directorul Credit Agricole a primit o remuneratie de 2,8 milioane de dolari, insa aceasta este cu mult sub pachetul de 12,7 milioane de dolari (care include salariul de baza, bonusuri, recompense cu actiuni si alte plati) de care a beneficiat Stuart Gulliver, CEO -ul bancii britanice HSBC.

De altfel, Stuart Gulliver a fost cel mai bine platit director de banca din Europa in 2013, urmat de directorul Lloyds Banking Group, Antonio Horta-Osorio, recompensat cu 12,5 milioane de dolari. In cazul ambilor bonusurile sunt semnificativ mai mari decat salariile de baza, ambii primind salarii de baza de 1,95 milioane de dolari si respectiv 1,65 milioane de dolari, fata de bonusuri de 2,86 milioane de dolari in ambele cazuri.

Sursa: capital.ro
Cuvinte cheie: Equilar, Credit Agricole, Credit Suisse, CEO, HSBC

Alte stiri asemanatoare