Selectati editia dorita

Companiile de leasing vand cu o treime mai multe bunuri decat recupereaza

05 Mar 2015

Companiile de leasing financiar au recuperat anul trecut aproape 1.700 de vehicule si aproximativ 330 de echipamente de la clientii care nu si-au mai achitat ratele lunare si au vandut in total aproximativ 2.900 de unitati din stocul de active reposedate, potrivit datelor asociatiei societatilor financiare ALB.

stfel, numarul de active recuperate anul trecut insuma aproximativ 2.000 de bunuri, in scadere cu 43% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Declinul a fost mai accentuat pe sectorul auto si pe cel imobiliar. Numarul de vehicule reposedate a fost de 1.682, in scadere cu 45%, iar echipamentele au consemnat o scadere de 36% ajungand la 331 de unitati. Numarul activelor imobiliare reposedate a scazut de la 51 de bunuri la 24 de bunuri. Diferenta dintre numarul bunurilor revandute si numarul celor recuperate a fost de 810 anul trecut. Spre comparatie, in anul precedent diferenta a fost de 812.

Valoarea cumulata a restantelor ajungea la finele lunii decembrie la aproape 56 mil. euro, in scadere cu aproape 8 mil. euro fata de perioada similara a anului trecut. Anul trecut, companiile de leasing au finantat achizitia de bunuri in valoare de 1,3 mld. euro (6 mld. lei), in crestere cu 7% peste nivelul inregistrat in 2013. Cu toate acestea, afacerile noi nu au reusit sa acopere rambursarile, astfel ca portofoliul total al pietei de leasing a scazut cu 9%, la 2,2 mld. euro. Portofoliul este un element important pentru firmele de leasing intrucat este singura sursa de venit.

Sursa: www.zf.ro
Cuvinte cheie: vanzare, bunuri, active, leasing, financiar

Alte stiri asemanatoare