Selectati editia dorita

Cum arata o zi din viata celui mai bogat om din lume

21 Aug 2013

Cel mai bogat om din lume s-a priceput intodeauna la cifre, iar cel mai important lucru pentru el nu sunt banii sau lucrurile pe care le detine, ci familia. Carlos Slim Helu a fost declarat cel mai bogat om din lume pentru al patrulea an consecutiv. Averea lui este estimata la 73 de miliarde de dolari, cu patru miliarde in plus fata de 2012, dupa ce companiile sale Grupo Financiero Inbursa si Grupo Carso industrial au inregistrat rezultate foarte bune.

Cea mai valoroasa companie ramane insa America Movil - 36,3 miliarde de dolari.  Carlos Slim nu detine nicio pozitie executiva in companiile sale, insa el le stabileste strategiile. Slim, 74 de ani, nu duce o viata extravaganta, desi isi permite sa cumpere orice.  Cum arata o zi din viata lui?  “Ma trezesc intotdeauna de dimineata. Urmaresc stirile si vorbesc cu cei apropiati. Ţin legatura cu partenerii de afaceri prin telefon si vorbesc zilnic cu oamenii mei din Mexic, care se ocupa de afaceri. Miliardarul recunoaste ca nu sta prea mult in acelasi loc, ii place sa calatoreasca si nu intotdeauna in interes de afaceri.

El locuieste in aceeasi casa de 30 de ani, nu a folosit niciodata calculatorul, poarta un ceas cu bratara din plastic, iar in fiecare zi de luni, mananca quesadillas, preparate in propria bucatarie. Intrebat in cadrul unui interviu daca estimarea averii sale conform celor de la Forbes este reala sau numarul companiilor pe care le detine depaseste 200, acesta a declarat ca  nu stie cum se fac aceste evaluari.

“Daca se ia in calcul valoarea de piata a companiilor atunci totul este relativ. Valoarea de piata a companiilor mele se schimba constant. Ceea ce este important este activitatea acestora, investiitile care se fac, domeniul de activitate”, a spus Slim.

In ceea ce priveste numarul companiilor, acesta s-a ferit sa dea o cifra, declarand ca sunt multe, iar unele au la randul lor subsidiare.  Cea mai veche companie a sa este Grupo Financiero Inbursa pe care a infiintat-o acum mai bine de 48 de ani. Omul de afaceri mai este implicat printre altele in telecomunicatii, in retail si in industria miniera.

Miliardarul spune ca intotdeauna s-a priceput la cifre, iar acestea iti dezvaluie totul despre o afacere. „Nici macar nu trebuie sa fii in tara unde iti desfasori activitatea, poti sa te bazezi foarte usor pe cifre pentru ca acestea iti spun totul. Daca stii sa interpretezi cifrele, stii ce se intampla in companiile tale, indiferent cat de multe sau mari sunt acestea. Cifrele imi vorbesc”, afirma Slim. 

Sursa: capital.ro
Cuvinte cheie: cel mai bogat om, Carlos Slim Helu, Avere, Grupo Financiero Inbursa, Grupo Carso

Alte stiri asemanatoare