Selectati editia dorita

Dan Voiculescu a exploatat ilegal cel mai productiv teren al statului

24 Apr 2014

Pentru a doua oara, Justiția a decis ca manevrele imobiliare facute de „Felix” cu terenurile statului sunt ilegale. Mogulul a apelat la chichițe pentru a amana desfacerea contractului de arenda.

Compania GRIVCO, controlata de familia lui Dan Voiculescu, a exploatat ilegal mii de hectare din cel mai productiv teren din Romania. Un proces cu o miza imobiliara uriasa a fost castigat de Agentia Domeniilor Statului (ADS), pe 16 aprilie, la Tribunalul Bucuresti.

Judecatorii au anulat contractul de arenda semnat de GRIVCO cu ADS si Institutul de Cercetare si Inginerie Tehnologica pentru Irigatii si Drenaje (ICITID) Baneasa privind folosirea a 2.600 de hectare de teren. Instanța a confirmat o decizie similara data in octombrie 2012 de Judecatoria Sectorului 1. Magistratii au explicat atunci ca GRIVCO nu avea dreptul de exploatare, iar terenurile trebuiau folosite doar pentru cercetare stiintifica.

Scandalul a inceput in mai 2010. Atunci, oficialii statului au cerut la Tribunalul București ca firma fondatorului PC sa plateasca 1.229.282 de lei, aproximativ 250.000 de euro. Banii reprezentau redeventa anuala de 1.350 de tone de grau. Arenda era de doar 300 de kilograme de grau\hectar\an. Functionarii au descoperit ca firma familiei Voiculescu a folosit fara titlu valabil, in perioada mai 2008-mai 2009, suprafața de 2.600 de hectare teren agricol administrat de ICITID.

Sursa: evz.ro
Cuvinte cheie: Felix, GRIVCO, Dan Voiculescu, teren, ADS

Alte stiri asemanatoare