Selectati editia dorita

Frauda la schema de minimis? Apar primele acuzatii de favoritism

02 Sep 2013

Frauda constatata la inregistrarea firmelor, care urmau sa primeasca ajutor de stat prin programul "Minimis", s-a facut datorita complicitatii unor functionari si astfel 500 de firme au reusit sa se inscrie de pe unele IP-uri rezervate Ministerului de Finante.

DNA a demarat o ancheta in urma unei plangeri depuse de asociatiile de consultanti din Romania.

Cu fiecare zi care trece de la izbucnirea scandalului, apar tot mai multe detalii despre modul in care demnitarii PNL au fraudat procedura de inscriere a intreprinderilor mici si mijlocii pe lista de beneficiari ai schemei de ajutor de stat "Minimis", gestionata de Ministerul Finantelor.

La nivel national, pentru acest program s-a alocat de la bugetul de stat suma de 100 milioane euro. Cei care au reusit sa se inscrie au folosit infrastructura ministerului, avand prin urmare un avantaj considerabil in fata firmelor care au vrut sa se inscrie de pe calculatoarele din propriile birouri.


Potrivit unor surse care participa la ancheta, din cele 712 firme care au reusit sa se inscrie, aproape 500 au trimis formularul de inscriere de pe IP-uri care apartin Ministerului de Finante, adica din reteaua proprie a acestei institutii. Server-ul de internet al Ministerului de Finante este setat astfel incat sa se poata comunica usor cu institutiile din subordine (directiile de finante, autoritati vamale etc).


Potrivit unor surse, cei care au reusit sa se inscrie au folosit infrastructura ministerului, avand prin urmare un avantaj considerabil in fata firmelor care au vrut sa se inscrie de pe calculatoarele din propriile birouri. Ministerul de Finante este condus de liberalul Daniel Chitoiu. De aceea in general, in teritoriu, structurile Ministerului de Finante sunt conduse de liberali. Asa se explica si faptul ca cele mai multe dintre firmele care au reusit sa se inscrie sunt apropiate sau patronate de liberali.

Sursa: bzi.ro
Cuvinte cheie: frauda, minimis, Ministerul Finantelor, DNA, PNL

Alte stiri asemanatoare