Selectati editia dorita

HUF HAUS dezvolt─â case autonome, bazate pe energie regenerabil─â

04 Oct 2017

HUF HAUS, compania german─â care a reinventat arhitectura de tip post-and-beam, popularizeaz─â casele sustenabile în România investind în design ╚Öi tehnologii de ultim─â genera╚Ťie pentru economisirea energiei. Compania implementeaz─â dou─â tipuri de panouri fotovoltaice, cu un coeficient de eficien╚Ť─â mai mare decât al altor sisteme similare. Acestea folosesc energia solar─â pentru a genera mai mult─â electricitate decât este consumat─â în mod uzual, ceea ce transform─â casele HUF în locuin╚Ťe complet autonome.

"Fiind o companie care activeaz─â de peste 105 ani, am înv─â╚Ťat s─â ne gândim mereu la viitor, de aceea încerc─âm s─â g─âsim ╚Öi s─â promov─âm solu╚Ťii prietenoase cu mediul înconjur─âtor ╚Öi s─â transform─âm casele sustenabile într-un lucru dezirabil pentru clien╚Ťii no╚Ötri din întreaga lume. Sistemul fotovoltaic este doar una dintre tehnologiile pe care le-am implementat cu succes pentru casele noastre, al─âturi de alte proiecte inedite, cum ar fi sistemul de înc─âlzire cu pompe de ghea╚Ť─â. Mul╚Ťumit─â capacit─â╚Ťii panourilor fotovoltaice de a genera mai mult─â energie decât cea folosit─â, casele func╚Ťioneaz─â independent de furnizorii na╚Ťionali de energie ╚Öi, în plus, au capacitatea de a alimenta o sta╚Ťie de înc─ârcare a autovehiculelor electrice chiar în curtea casei", spune Michael Baumann, Director de Vânz─âri ╚Öi Marketing, HUF HAUS.

HUF HAUS implementeaz─â dou─â tipuri de panouri fotovoltaice produse de Braas, o companie produc─âtoare ╚Öi distribuitoare de solu╚Ťii complete pentru acoperi╚Öuri. Panourile au un design atractiv ╚Öi se integreaz─â perfect în arhitectura casei. Acestea pot genera întreaga energie electric─â necesar─â pentru func╚Ťionarea sistemului de ap─â cald─â, cât ╚Öi pentru alimentarea zilnic─â necesar─â gospod─âriei, ceea ce transform─â fiecare cas─â HUF într-o locuin╚Ť─â complet autonom─â.

Unul dintre sistemele fotovoltaice implementate de HUF HAUS este Braas Indax 280, cu o putere nominal─â de 280W ╚Öi un randament de 17,14%, ceea ce dep─â╚Öe╚Öte valoarea medie întânit─â la majoritatea sistemelor comerciale disponibile pe pia╚Ť─â. Acesta este proiectat s─â se integreze armonios cu acoperi╚Öul, ceea ce permite ca elementele fotovoltaice s─â-l înlocuiasc─â par╚Ťial în zonele unde sunt instalate. Panourile ofer─â atât protec╚Ťie împotriva fenomenelor naturale, cât ╚Öi izolare fonic─â.

Cel de-al doilea sistem, Braas Premium, are o putere nominal─â de 100W ╚Öi randament de 16,34%. La fel ca Indax 280, aceata propune un design pl─âcut f─âr─â s─â renun╚Ťe la calitate. Ambele sisteme îndeplinesc cerin╚Ťele necesare pentru a garanta protec╚Ťie împotriva incendiilor sau ploii ╚Öi sunt montate pe structur─â ventilat─â.

Sistemele se termin─â cu un invertor care transform─â curentul continuu generat de panourile fotovoltaice în curent alternativ, ce poate fi transmis apoi, cu ajutorul unui panou electric, oriunde este necesar în cas─â. Ambele permit ad─âugarea unei sta╚Ťii de stocare a energiei, care poate fi folosit─â pentru alimentarea unui ma╚Öini electrice cu energie solar─â proprie. Acest lucru a fost implementat cu succes în Marea Britanie, pentru casa de prezentare HUF HAUS din Brooklands, Surrey.

Sistemul poate fi implementat, la cerere, pentru orice cas─â construit─â de HUF HAUS, inclusiv în România. Compania a deschis primele dou─â case de prezentare în ╚Ťar─â în octombrie 2016, în ansamblul reziden╚Ťial premium Dumbrava Vl─âsiei, de lâng─â Balote╚Öti.

 

###

 

Despre HUF HAUS

 

HUF HAUS este liderul de pia╚Ť─â în Europa în materie de arhitectur─â contemporan─â de tip post-and-beam. Compania produce aproximativ 100 de case în fiecare an (cl─âdiri reziden╚Ťiale, precum ╚Öi comerciale), dintre care aproximativ 40% sunt exportate la nivel mondial. În anul 2017, compania cu un num─âr de 420 de angaja╚Ťi a înregistrat o cifr─â de afaceri de 80 de milioane de euro. Numele HUF HAUS reprezint─â dedicarea ╚Öi efortul unei familii, care continu─â s─â  opereze ╚Öi s─â dezvolte o afacere de aproape 105 de ani, aflat─â ast─âzi la a treia genera╚Ťie de lideri.

Sursa:
Cuvinte cheie: CASE AUTONOME, ENERGIE REGENRABILA, BNR, CREDIT, BANCI, CNSM, IMOBILIARE, APRATAMENTE, VANZARE, CHIRIE, GARSONIERE, CASE, REZERVE, DATORII, BALANTA, PLATI, ISARESCU

Alte stiri asemanatoare