Selectati editia dorita

Lista neagra a celor mai bogati romani care au sau au avut probleme cu justitia

04 Feb 2014

Cinci din primii zece cei mai bogati romani in 2013, conform clasamentului realizat de publicatia Capital, sunt sau au fost implicati in mai multe dosare penale: Ioan Niculae, Ovidiu Tender, Gabriel Comanescu, Gruia Stoica si Dorin Umbrarescu.

Cel mai bogat roman in 2013 – Ioan Niculae – cu o avere estimata la 1,7 miliarde de euro, urmarit penal in dosarele "Mita la PSD" si "Gaze ieftine pentru Niculae"

Niculae a fost achitat in dosarul "Mita la PSD" de catre Judecatoria Sectorului 1, pe 20 noiembrie 2013. Decizia nu este definitiva.

Niculae ar fi sustinut cu 1 milion de euro campania lui Geoana la prezidentiale, cerand in schimb sprijin politic in Ministerul Economiei, la Transgaz si Romgaz.

Dosarul "Gaze ieftine pentru Niculae" – subminarea economiei nationale, prejudiciu adus statului de 130 de milioane de dolari

Doi ministri ai economiei – Varujan Vosganian si  Adriean Videanu – ar fi semnat si sustinut in Guvern, in perioada 2006 – 2010, sase Ordine de ministru si trei Memorandumuri, menite sa sustina interesele financiare ale grupului infractional constituit de catre Ioan Niculae si au folosit Romgaz (unitate nationala de interes strategic) in interesul privat al firmei Interagro, acordandu-i discount-uri comerciale substantiale la livrarea de gaze naturale, peste plafoanele practicate de Romgaz, precum si gaze naturale doar din productia interna, cu nerespectarea dispozitiilor legale, reiese din referatul intocmit de catre procurorii DIICOT si dat publicitatii pe 2 septembrie 2013.

Ovidiu Tender controleaza Grupul Energetic Tender, avea o avere estimata la 500 de milioane de euro in 2013 si este cercetat penal in dosarul RAFO Onesti.

Ovidiu Tender este cercetat penal de catre procurorii DIICOT pentru savarsirea unor infractiuni de natura economica, respectiv inselaciune, bancruta frauduloasa, instigare la abuz in serviciu, spalare de bani, precum si constituirea si apartenenta la un grup de criminalitate organizata.

In urma infractiunilor economice antementionate ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 270 milioane de lei.

Pe 3 martie 2006, Tribunalul Bucuresti a emis un mandat de arestare preventiva pe numele omului de afaceri Ovidiu Tender, in dosarul "Rafo–Carom".

Nici in acest dosar nu s-a pronuntat o sentinta, pana acum.


Mai multe aici!

Sursa: economica.net
Cuvinte cheie: bogati inchisoare, bogati puscarie, dorin umbrarescu, dosar mita la psd, dosar penal gruia stoica, dosar penal ioan niculae

Alte stiri asemanatoare