Selectati editia dorita

Miliardarul Donald Trump, acuzat de FRAUDA

27 Aug 2013

Miliardarul american Donald Trump este acuzat de fraudarea mai multor studenti care au urmat cursurile unui institut pe care acesta il patroneaza, procurorii solicitand plata unor despagubiri de 40 milioane de dolari, potrivit CNN.

Procurorul general al statului New York, Eric Schneiderman, sustine ca Trump s-a folosit de statutul de vedeta pentru a atrage studenti la scoala sa de investitii, Trump Entrepreneur Initiative, cu promisiunea ca miliardarul ar fi implicat in elaborarea programei scolare si in recrutarea instructorilor, conform Mediafax.

"Monetizand statutul de vedeta, Trump a aparut in mai multe spoturi publicitare, cu promisiuni false, pentru a convinge oamenii sa plateasca zeci de mii de dolari pe care nu ii aveau pentru cursuri pe care nu le-au mai primit", a declarat Schneiderman intr-un comunicat preluat de CNN.

Procurorul solicita 40 milioane de dolari de la Trump, banii reprezentand amenzi si sumele necesare pentru despagubirea persoanelor inscrise la cursurile promovate de miliardar.

Trump a reactionat pe Twitter, calificandu-l pe Schneider drept "categorie usoara". El sustine ca 98% dintre studentii care au urmat cursurile au fost multumiti.

Avocatul lui Trump, Michael Cohen, totodata vicepresedinte executiv la Trump Organization, a declarat ca procesul "nu are niciun fundament si nu reprezinta decat publicitate ieftina, folosita de Schneiderman pentru a distrage atentia de la performantele proaste pe care le-a avut in functie".

Sursa: wall-street.ro
Cuvinte cheie: Donald Trump, Trump Entrepreneur Initiative, Trump University, frauda, studenti, institut

Alte stiri asemanatoare