Selectati editia dorita

Noul Cod de procedura civila va schimba, din 15 februarie, modul in care se tin procesele

 

Noul Cod de procedura civila va schimba, din 15 februarie, modul in care se tin procesele
Galerie imagini (1 imagine)
Codul de procedura civila da batai de cap guvernului. Initial trebuia sa intre in vigoare pe data de 1 februarie, apoi Executivul a decis in sedinta de guvern schimbarea termenului pentru 15 februarie. Care sunt modificarile codului care ridica atat de multe probleme autoritatilor?

 

Avocatul Cristian Dutescu pentru considera ca una dintre cele mai importante modificari este referitoare dezbaterea incrisurilor si probelor in camera de consiliu si nu in sedinta de plen, asa cum era pana acum.

 

In plus, daca pana acum avocatii depuneau doar cererea de chemare in judecata si la urmatoarele termene organizau probatoriul si dovezile, incepand cu data de 15 februarie avocatii trebuie sa depuna toate probele, inscrisurile si chiar lista de martori odata cu cererea de intampinare. 

 

Sursa: Bank News

 

 

Alte stiri asemanatoare

 • Programul “Google pentru organizatii nonprofit” este disponibil si in Romania

  Programul “Google pentru organizatii nonprofit” este disponibil si in Romania

  29-06-2015

  Google Romania, impreuna cu Asociatia TechSoup, anunta lansarea in Romania a programului „Google pentru organizatii nonprofit”. Organizatiile neguvernamentale din Romania vor avea la dispozitie gratuit instrumente care deschid noi canale de comunicare, ii ajuta sa fie mai eficienti in managementul de proiecte si ii aduc mai aproape de noi donatori.

 • Furnizorii de servicii de internet si televiziune vor avea noi obligatii fata de clienti

  Furnizorii de servicii de internet si televiziune vor avea noi obligatii fata de clienti

  29-06-2015

  De maine, furnizorii de servicii de internet si televiziune vor fi obligati sa puna la dispozitia clientilor informatii despre ofertele pe care le au, potrivit unei decizii a Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

 • Pieţele din toată lumea se prăbuşesc!

  Pieţele din toată lumea se prăbuşesc!

  29-06-2015

  Pieţele se prăbuşesc în timp ce investitorii fug. Euro se prăbuşeşte. Bursele asiatice şi cele din SUA sunt în suferinţă luni, după ce Grecia închide băncile sale pentru o saptamană inainte de o incapacitate de plată din ce în ce mai probabilă. Dar cea mai mare lovitură este primită de bursele europene, pieţele din Germania, Franţa, Olanda şi Marea Britanie pierzând peste 3%. Indicele DAX al Bursei din Frankfurt a pierdut 542 de puncte, reprezentând 4.7%. mai devreme, Dax scăzuse cu peste 5%. Indicele CAC al Bursei din Paris a pierdut 235 points, înregistrând o scădere de 4.6%. Indicele FTSE al Bursei din Londra a deschis de asemenea în scădere cu 206 puncte, o pierdere de 3%. Bursa din Amsterdam a pierdut peste 4.7%, în scădere cu 23 de puncte.

 • Recomandarea MAE pentru românii care călătoresc în Grecia

  Recomandarea MAE pentru românii care călătoresc în Grecia

  29-06-2015

  Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă cetăţenilor români care călătoresc în Grecia să aibă asupra lor suficienţi bani lichizi pentru acoperirea tuturor cheltuielilor în eventualitatea unor întreruperi ale activităţilor bancare în această ţară.

 • Romsilva: Avem 2,32 milioane ha de pădure certificate, una din cele mai mari suprafeţe din Europa

  Romsilva: Avem 2,32 milioane ha de pădure certificate, una din cele mai mari suprafeţe din Europa

  29-06-2015

  Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva spune că 2,32 hectare din fondul forestier pe care îl administrează sunt certificate, fiind una dintre cele mai mari suprafeţe din Europa, iar certificarea atestă un management responsabil al pădurilor.

 • Care sunt bonurile fiscale câştigătoare la a doua extragere

  Care sunt bonurile fiscale câştigătoare la a doua extragere

  29-06-2015

  A doua extragere ocazională a Loteriei bonurilor fiscale a fost organizată duminică, pentru bonurile emise în perioada 29 martie - 31 mai, fondul de premiere, de un milion de lei, urmând să fie împărţit între cel mult 100 de câştigători.

 • Comisia Europeană a respins noul Cod Fiscal. Oficialii FMI nu vor mai veni în iulie la Bucureşti

  Comisia Europeană a respins noul Cod Fiscal. Oficialii FMI nu vor mai veni în iulie la Bucureşti

  26-06-2015

  Reprezentanţii Comisiei Europene şi cei ai Guvernului nu au căzut de acord asupra modificărilor aduse Codului Fiscal, astfel încât oficialii Fondului Monetar Internaţional (FMI) nu vor mai veni în iulie la Bucureşti.

 • TAROM nu poate zbura deasupra Rusiei

  TAROM nu poate zbura deasupra Rusiei

  26-06-2015

  TAROM solicită Rusiei, de peste un an, drept de survol pentru a putea opera cursa directă Bucureşti-Beijing (China), fără a primi însă avizul oficialilor de la Moscova, au declarat  surse din compania naţională de transport aerian.

 • Benzina s-a scumpit şi a depăşit preţul motorinei

  Benzina s-a scumpit şi a depăşit preţul motorinei

  26-06-2015

  În ultimele săptămâni, preţul benzinei la pompele din staţiile din România a crescut, în timp ce motorina s-a ieftinit.

 • Românii nu îşi mai permit să stea acasă pentru a-şi creşte copiii

  Românii nu îşi mai permit să stea acasă pentru a-şi creşte copiii

  26-06-2015

  Peste 18.500 de copii erau înscrişi în anul 2013 la o creşă de stat sau privată din România, număr în creştere cu 43% faţă de anul precedent, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

 • CNADNR a găsit soluţia de îmbunătăţire a imaginii - angajează comunicatori în gestionarea crizelor

  CNADNR a găsit soluţia de îmbunătăţire a imaginii - angajează comunicatori în gestionarea crizelor

  26-06-2015

  CNADNR, un mamut cu peste 6.000 de salariaţi, admite într-un plan de acţiune de aproape 30 de pagini că are o problemă de imagine, că "relaţiile de colaborare din interior sunt dezechilibrate", iar soluţia este angajarea de personal specializat în comunicare publică şi gestionarea crizelor.

 • Motorina se va ieftini masiv! Supra-acciza la carburant a fost desfiinţată

  Motorina se va ieftini masiv! Supra-acciza la carburant a fost desfiinţată

  25-06-2015

  Motiv de bucurie pentru posesorii de maşini pe motorină. Una dintre modificările Codului Fiscal adoptate ieri de Camera Deputaţilor este eliminarea supra-accizei la carburanţi.

 • Managerii estimează creşterea activităţii în industrie, construcţii, comerţ şi servicii

  29-06-2015

  Managerii estimează creşterea activităţii în industrie, construcţii, comerţ şi servicii

  Managerii companiilor estimează pentru perioada iunie - august creşterea activităţii în toate sectoarele economice - industria prelucrătoare, construcţii, comerţ şi servicii, în raport cu cele trei luni anterioare, conform indicatorului sold conjunctural al Institutului Naţional de Statistică (INS).

 • Grecia aruncă dolarul peste nivelul de 4 lei

  29-06-2015

  Grecia aruncă dolarul peste nivelul de 4 lei

  Moneda naţională pierde teren faţă de euro până la un nivel de 4,50 lei pentru un euro. Slăbirea cu un procent a monedei unice europene faţă de dolarul american aduce în piaţa românească un curs de schimb de 4,07 lei pentru un dolar. "Riscul e mult mai mare acum, iar leul e privit ca o monedă chiar mai riscantă decât euro", spune analistul financiar Radu Ciofu.

 

All news

 

Abonare Newsletter

   
* Adresa de mail:
   
 

 

Sus

Copyright © 2011 Moneystreet.ro. All rights reserved.
Contact

RECOMANDAM: