Selectati editia dorita

Premiera la Cluj! Universitatea Babes-Bolyai a inaugurat catedra PwC – Antreprenoriat si Afaceri de familie la UBB

25 Mar 2013

Universitatea Babes-Bolyai a inaugurat in cadrul conferintei Raport asupra antreprenorului roman, catedra PwC – Antreprenoriat si Afaceri de familie, prima de acest fel din tara. Catedra va functiona in cadrul Departamentului de Business al Facultatii de Business.

„Aceasta Catedra nu este un curs in sine ci o platforma de comunicare si o punte de legatura intre mediul academic, societate si afacerile de familie. Reusita acestui demers va depinde in egala masura atat  de implicarea Universitatii Babes-Bolyai/Facultatii de Business cat si de cea a antreprenorilor si afacerilor de familie din Transilvania”, a declarat Alexandru Medelean, Director – Lider Servicii integrate pentru antreprenori si afaceri de familie, PwC Romania.

Scopul principal al acestei Catedre este de a promova si sustine spiritul antreprenorial si problematica specifica afacerilor de familie atat in randul studentilor cat si al mediului de afaceri. Printre activitatile pe care catedra intentioneaza sa le deruleze se numara: organizarea de workshop-uri tematice si dezbateri, elaborarea de studii de piata si analize asupra antreprenoriatului si afacerilor de familie, organizarea unor conferinte ale antreprenorilor, organizarea unor cursuri postuniversitare si a unei scoli de vara, cat si sustinerea disciplinei de Antreprenoriat si Afaceri de Familie – disciplina care se doreste a fi introdusa in curricula Facultatii de Business incepand din anul academic 2013-2014.

Lansarea oficiala a Catedrei PwC – Antreprenoriat si Afaceri de familie a avut loc cu ocazia prezentarii concluziilor raportului PwC – Family Business Survey pentru Romania, prilej cu care reprezentanti ai Universitatii si ai mediului de afaceri au dezbatut importanta afacerilor de familie si nevoia recunoasterii rolului acestora din partea societatii si a Guvernului. „Acest workshop se inscrie in seria evenimentelor prin care UBB se constituie ca un for de dezbatere a problemelor care privesc in mod direct traiectoria de dezvoltare a Romaniei din perspectiva socio-economica. Dezbaterile au scos din nou in evidenta nevoia de a regandi o mare parte din curricula universitara, astfel incat competentele dobandite de catre studenti pe parcursul anilor de studiu sa raspunda nevoilor angajatorilor” a declarat prof. univ. dr. Mihaela Lutas, prorector responsabil de relatia cu mediul de afaceri, fundraising, relatia cu alumni, practica studenteasca.

Catedra PwC – Antreprenoriat si Afaceri de familie a fost infiintata in urma unui parteneriat amplu dintre PwC si Facultatea de Business. „Aceasta Catedra reprezinta o platforma de comunicare si o punte de legatura intre mediul academic, societate si afacerile de familie. Reusita acestei Catedre depinde de implicarea noastra acedemica, dar in special de contributia ce urmeaza a fi adusa prin impartasirea experientelor catre noile generatii”, a declarat conf. univ. dr. Ioan Alin Nistor, decan al Facultatii de Business.

Coordonatorii acestui proiect sunt dl. Alexandru Medelean, Director – Lider Servicii integrate pentru antreprenori si afaceri de familie, din cadrul PwC Romania si dl. lector univ. dr. Dragos Paun din cadrul Facultatii de Business. „Facultatea de Business, singura de acest fel din Romania, a fost si va fi intotdeauna deschisa catre colaborari cu mediul de afaceri. Catedra, la modul in care am gandit-o, se doreste a fi o punte de legatura intre mediul de afaceri si mediul academic. Stim ca este un deficit intre pregatirea academica a studentilor si ceea ce isi doresc angajatorii. Membrii catedrei doresc ca prin activitatile propuse, sa creeze sinergii care sa reduca acest deficit.” a declarat lect.univ. dr.  Dragos Paun, Facultatea de Business.

Universitatea Babes-Bolyai isi propune ca prin acest gen de initiative sa ofere studentilor, pe parcursul anilor de studiu, competentele necesare care sa raspunda nevoilor angajatilor.

Sursa: MoneyStreet
Cuvinte cheie: facultate, catedra PwC – Antreprenoriat si Afaceri de familie, Cluj, UBB, Universitatea Babes-Bolyai, business

Alte stiri asemanatoare