Selectati editia dorita

Preţul aurului, în picaj

20 Jul 2015

Preţul aurului a coborât luni pe piaţa asiatică la cel mai mic nivel din peste cinci ani. Declinul a început vineri în SUA, pe fondul aşteptărilor de creştere a dobânzilor în Statele Unite.

Contractele futures pentru aurul cu livrare în august au scăzut cu 2,3% sau 25,4 dolari, la 1.106,5 dolari uncia, nivel care nu a mai fost atins din martie 2010.

Un expert în domeniu precizează că scăderea accentuată este un indiciu că un fond mare de investiţii vinde deţinerile de aur.

Preţul aurului a scăzut vineri pe piaţa americană, atingând şi acolo un minim al ultimilor cinci ani.

China a anunţat vineri deţinerile de aur, pentru prima oară în ultimii şase ani. La sfârşitul lunii iunie, rezervele de aur ale Chinei totalizau 1.658 de tone, cu 57% peste nivelul din aprilie 2009.

Alţi factori ce influenţează preţul aurului sunt datele economice pozitive din Statele Unite, de la statisticile din piaţa imobiliară, până la preţurile de consum, care confirmă aşteptările că Rezerva Federală va începe să crească dobânzile în acest an. Potrivit unor experţi, aceşti factori au determinat fondurile de investiţii să vândă aur.

Sursa: www.rfi.ro
Cuvinte cheie: burse, pret aur, aur, scadere, rezerve

Alte stiri asemanatoare