Selectati editia dorita

Slovacii au gasit solutia pentru reducerea evaziunii fiscale: loteria

28 Aug 2013

In Slovacia, fiecare bon de casa eliberat din septembrie va fi bilet participant la o loterie, pentru a lupta impotriva evaziunii fiscale, a anuntat ministrul slovac al Finantelor, citat de lepoint.fr.

'Vrem astfel sa ii incurajam pe oameni sa ceara bonul de casa pentru a preveni evaziunea fiscala. Multi nu cer decat rar bonul, fara sa isi dea seama cati bani se pierd in economia subterana', a spus presei ministrul Peter Kazimir.


Slovacii vor putea inregistra numarul bonului de casa primit intr-un sistem dezvoltat la scara nationala. De doua ori pe luna vor fi trasi la sorti zece castigatori. Castigul cel mare va fi de 10.000 euro, dar vor exista si sume mai mici si masini.


Vanzarea fara emiterea bonului de casa le permite comerciantilor sa evite plata taxei pe valoarea adaugata (TVA). Slovacia aplica un nivel redus de TVA, 10%, la carti, medicamente si instrumente medicale. Toate celelalte produse si servicii sunt impozitate cu o TVA de 20%. Potrivit estimarilor ministerului de Finante, anual se pierd in economia subterana a Slovaciei circa 150 milioane de euro.

Sursa: capital.ro
Cuvinte cheie: slovacia, loto, loterie, bon de casa, evaziune, slovacia, evaziuni fiscale, loterie

Alte stiri asemanatoare