Selectati editia dorita

Un roman a inventat MASINA de facut BANI. Cum "stoarce" LEGAL averi din banci

21 Nov 2013

Un cercetator roman pe probleme de securitate IT, Adrian Furtuna, a inventat o masina de facut bani care a trezit interesul jurnalistilor britanici. Jurnalistii de la BBC News prezinta pe larg inventia specialistului roman, care lucreaza ca analist la o importanta firma de consultanta din Bucuresti.

Masina de facut bani construita de roman exploateaza procedura de rotunjire la schimburile valutare in favoarea clientilor bancii, potrivit site-ului HD Satelit.

Daca este setat sa ruleze la viteza maxima, dispozitivul ar putea genera aproape 70 de euro pe zi, prin efectuarea de mii de tranzactii mici. Intr-un an ar scoate peste 25.000 de euro fara sa incalce vreo lege.

Aparatul a fost construit pentru a testa securitatea sistemelor bancare online.

Dispozitivul a fost creat de specialistul roman in securitate informatica, care a observat ce se intampla atunci cand se schimba anumite sume de bani, din leul romanesc in euro.

Aceste tranzactii sunt rotunjite in favoarea clientului, astfel incat se obtine o suma mai mare bani decat a fost initial tranzactionata.

"Trucul este ca utilizatorii pot alege sumele pe care doresc sa le schimbe, astfel incat rotunjirea se va face intotdeauna in favoarea lor", a declarat Furtuna pentru BBC.

Sumele tranzactionate sunt foarte mici, de 0.005 de euro, incat mii de tranzactii pot genera o suma semnificativa de bani.

Adrian Furtuna este pregatit sa testeze daca sistemele de tranzactionare online ale bancilor sunt vulnerabile la exploatarea pe scara larga a acestui sistem de rotunjire.

Masinaria sa a fost proiectata pentru a verifica respectiva gaura de securitate, deoarece multe banci folosesc dispozitive de autentificare pentru a securiza tranzactiile online.

Masina de facut bani ar putea realiza 14.400 de tranzactii pe zi, ceea ce inseamna ca ar putea aduce unui hacker castiguri de aproximativ 68 de euro pe zi, daca este lasata sa functioneze incontinuu.

Sursa: realitatea.net
Cuvinte cheie: tranzactii valutare, valuta, banci, bancomat, bancomate, economie, Sistem bancar, it, adrian furtuna, masina de facut bani

Alte stiri asemanatoare