Selectati editia dorita

Activitatea mediatorilor, sprijinita prin noile produse Libra Internet Bank

31 Jan 2013

In contextul modificarilor legislative in domeniul medierii, aflate in dezbatere in aceasta perioada, Libra Internet Bank a creat recent o serie de produse bancare dedicate mediatorilor din Romania, pentru a sprijini dezvoltarea activitatii lor. Printre acestea, se numara facilitati de creditare cu garantii accesibile, depozite cu bonus la dobanda, carduri Business si de salarii, precum si acces gratuit la Internet Banking.

„Prin lansarea acestor produse, Libra Internet Bank doreste sa contribuie la consolidarea rolului important pe care mediatorii il au atat in societate, cat si in economie sau in alte domenii de aplicatie a profesiei lor, astfel incat acestia sa fie pregatiti si din punct de vedere financiar sa faca fata volumului lor de activitate, care va creste in urma schimbarilor de legislatie asteptate pe parcursul acestui an.”, a declarat Emil Bituleanu, presedintele Libra Internet Bank.

Pentru birourile de mediatori care isi incep activitatea sau doresc sa isi dezvolte afacerea, Libra Internet Bank ofera creditul CONFUCIUS, la care nu sunt necesare garantii reale pentru sume de pana la 30.000 RON. Nu se solicita avans decat in anumite cazuri, in functie de valoarea garantiilor si structura creditului. Se iau in calcul incasarile biroului, si nu profitul. Destinatia acestui credit este finantarea activitatii curente pe o perioada de maxim 7 ani sau finantarea unor investitii pentru maxim 25 ani (cu posibilitatea unei perioade de gratie de 6 luni numai la investitii).

Creditul START-UP de la Libra Internet Bank, dedicat birourilor de mediatori care nu inregistreaza venituri de cel putin 6 luni, poate avea ca destinatie finantarea activitatii curente pentru maxim 10 ani sau a investitiilor pentru maxim 25 ani, avansul nefiind necesar decat in anumite cazuri, in functie de valoarea garantiei. De asemenea, diverse tipuri de credite de consum pentru mediatori ca persoane fizice sunt disponibile in oferta bancii.

Birourile de mediatori, mediatorii ca persoane fizice si membrii familiilor lor beneficiaza de dobanzi speciale la depozitele CONFUCIUS. Libra Internet Bank le acorda acestora un bonus de 0.50% p.a. fata de dobanzile standard la depozitele in RON constituite la termen, cu dobanda fixa platita la scadenta depozitului, in procent de la 5.50% p.a. la 1 luna pana la 6.50% p.a. la 12 luni. Nu se platesc comisioane la deschiderea contului curent, la crearea depozitului si la restituirea depozitului dupa prima scadenta. Suma minima pentru contul de depozit este de 100 RON, iar dobanda de cont curent este 0.10% p.a. Pentru depozite in EUR, banca acorda un bonus de 0.25% fata de dobanzile standard.

Pentru serviciul Internet Banking, care permite metoda comoda si sigura de autentificare prin SMS si avantajul de a putea utiliza orice browser, Libra Internet Bank nu percepe abonament sau taxa de activare si acorda 30% reducere la comisioanele operationale online fata de cele de la ghiseul bancii.

Birourile de mediatori pot opta pentru cardul de debit LIBRA BUSINESS, destinat persoanelor juridice sau persoanelor fizice autorizate, rezidente si nerezidente, precum si pentru conventii de carduri de salarii ale angajatilor biroului. Sunt disponibile, de asemenea, cardurile pentru persoane fizice LIBRA GOLD in RON sau EUR. Posesorii de carduri emise de Libra Internet Bank pot folosi pentru tranzactii cele 40 de ATM-uri ale bancii si cele 224 de bancomate ale retelei Euronet din 30 de judete care aplica aceleasi conditii financiare ca la ATM-urile bancii.  (http://www.librabank.ro/retea_ATM)

Informatii de suport:
Pentru produsele Libra Internet Bank destinate mediatorilor a fost ales numele inteleptului antic Confucius (China, 552–479 i.Ch.), pentru ca, desi este considerata o profesie noua in forma ei actuala, medierea a fost folosita din Antichitate, ca o tehnica alternativa de rezolvare a conflictelor, iar filozoful chinez a ramas pana azi un reper mondial prin modul in care a incurajat armonia, cooperarea si spiritul rezolvarii amiabile a disputelor.

Libra Internet Bank se concentreaza pe servicii si produse bancare inovative, care folosesc Internetul si platformele online, spre a oferi operativitate si functionalitate clientilor bancii: profesii liberale, companii mari si IMM.

Libra Internet Bank este prima institutie bancara din Romania care a creat produse dedicate profesiilor liberale, incepand din 2004 cu produse pentru sectorul medical, apoi din anul 2005 largindu-si succesiv portofoliul, cu produse pentru avocati, notari, executori judecatoresti, contabili, arhitecti, psihologi, farmacisti, specialisti IT, practicieni in insolventa si, recent, mediatori. Premiata in numeroase ocazii pentru produse unice in sistemul bancar, Libra Internet Bank se remarca prin atenta corelare dintre produsele sale si specificul activitatii clientilor sai din aria profesiilor liberale, care reprezinta 40% din portofoliul bancii (in 2012).
 

Sursa: MoneyStreet
Cuvinte cheie: Libra Internet Bank, produse bancare, Internet Banking, business

Alte stiri asemanatoare