Selectati editia dorita

Amnistia dată de Fisc expiră în curând. Cât timp mai ai la dispoziție să-ți plătești datoriile

29 Mar 2016

Românii pot beneficia doar până la 31 martie de amnistia ce constă în scutirea lor parțială de dobânzile și penalitățile de întârziere la datoriile cu termene de plată până la 30 septembrie 2015.


Contribuabilii care înregistrează obligații fiscale la bugetul general consolidat și care sunt achitate până la data de 31 martie 2016 vor beneficia de anularea penalităților de întârziere și a unei cote de 54,2% din dobânzi, potrivit Bentaconsult

Contribuabilul interesat trebuie să depună o cerere la organul fiscal, să achite obligațiile curente, respectiv trebuie să aibă depuse toate declarațiile fiscale aferente perioadei actuale.

Contribuabilul interesat în a beneficia de facilitatea fiscală își exercită dreptul de a obține amnistia fiscală prin depunerea unei notificări la organul fiscal competent. Elementele minime ale acestei notificări sunt: datele de identificare ale contribuabilului, obiectul notificării respectiv intenția de a beneficia de aplicarea facilității, data și semnătura contribuabilului. În termen de cel mult 5 zile lucrătoare organul fiscal competent emite decizia amânării la plată a accesoriilor.

La momentul acordării facilității contribuabilul va plăti restul de dobândă, adică 45,8%.

Cererea pentru anularea sumelor șterse se depune până în data de 30 iunie 2016. Potrivit prevederii inițiale se acordă și o anulare în parte, de 77,1%, a majorărilor de întârziere.

Sursa: realitatea
Cuvinte cheie: amnistie, fisc, datorii

Alte stiri asemanatoare