Selectati editia dorita

Apartamentele din Cluj sar de pragul psihologic de 1.000 euro/mp

17 Mar 2016

Doar două centre regionale din România se situează peste media de 1.000 euro/mp: Cluj-Napoca și București. Toate celelalte mari orașe au zone în care pretențiile proprietarilor depășesc pragul psihologic respectiv.


Portalul de specialitate Imobiliare.ro a prezentat o analiză pe zone a prețurilor solicitate pentru apartamentele (noi și vechi) scoase la vânzare în marile orașe. Aceasta se raportează la ofertele valabile în martie în 65 de cartiere din București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Timișoara.

Suma medie solicitată pentru un apartament în Cluj-Napoca se situa la 1.186 de euro pe metru pătrat la finele lunii februarie. Prețurile depășesc pragul de 1.000 de euro în toate cele opt zone analizate. În centru, prețurile cerute ajung la 1.344 de euro pe metru pătrat util, iar în Gheorgheni, Grigorescu, Andrei Mureșanu și Mărăști sunt cuprinse între 1.200 și 1.300 de euro.

În Bucureşti, suma medie solicitată de vânzătorii de apartamente se situa la o valoare de 1.089 euro pe metru pătrat util la finele lunii trecute, potrivit Indicelui Imobiliare.ro. Cele mai mari prețuri (de peste 2.000 de euro pe metru pătrat), sunt întâlnite în cartierele exclusiviste din zona de centru-nord a orașului. Pe primul loc se situează aria Kiseleff-Aviatorilor, unde pretențiile proprietarilor ajung la 2.739 de euro pe metru pătrat util.

La Brașov, în februarie, pretențiile vânzătorilor au crescut până la 912 euro/mp util. În momentul de față, prețurile solicitate depășesc pragul de 1.000 de euro pe metru pătrat în centrul istoric, dar scad sub această valoare în centrul civic. În Astra și Răcădău, valorile de listare se situează la o medie de 932 de euro, iar în Griviței și Tractorul ajung la 919, respectiv 856 de euro.

În Constanța, valoarea medie de listare pentru un apartament (nou sau vechi) este de 930 de euro pe metru pătrat util. Peste acest prag se situează zone precum Faleză Nord (1.127 de euro), Casa de Cultură (989 de euro), Tomis Nord (979 de euro), Inel II (955 de euro) sau Inel I (951 de euro). În cartierele Primo și Tomis Plus, pretențiile proprietarilor ajung sub 900 de euro.

La Timișoara, prețul solicitat pentru apartamentele noi și vechi scoase la vânzare era de 970 euro/mp la sfârșitul lunii trecute. Pretenții peste medie au vânzătorii din toate cele șapte cartiere analizate, valoarea de listare depășind 1.000 de euro în Circumvalațiunii, centru, Soarelui, Aradului și Lipovei. Ușor sub acest prag se situează locuințele din Șagului și Girocului.

Luna trecută, indicele Imobiliare.ro a ajuns la Iași la 888 de euro pe metru pătrat util. Sub această valoare se situează șase dintre cele nouă cartiere analizate: Păcurari, Alexandru cel Bun, Nicolina, Bucium, Cug, Galata. În centrul civic și Copou, suma medie de listare pentru un apartament este mai mare de 1.000 de euro pe metru pătrat, iar în Tătărași ajunge la 970.

Sursa: ziua de cluj
Cuvinte cheie: preturi, apartamente, cluj

Alte stiri asemanatoare