Selectati editia dorita

Avertisment fără precedent de la BNR. Ce se întâmplă dacă se majorează salariile

03 Nov 2016

Majorarea salariilor medicilor şi profesorilor decisă de comisiile parlamentare riscă să întoarcă România în anul 2008, când Parlamentul a dat "cu o mână", pentru ca apoi să li se ia oamenilor "cu două mâini", a declarat miercuri consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu.


Vasilescu s-a întrebat, într-o intervenţie la RFI, de unde se vor lua bani pentru majorările salariale.

El a criticat discursurile din Parlament care nu au legătură cu realităţile economice: "Problema este următoarea: de unde luăm banii şi ajungem vrând-nevrând şi Guvernul a vorbit despre asta, la deficit bugetar şi la pericolul de a intra în deficit excesiv şi să fim amendaţi de UE. Chestiunea este că atunci când vorbim despre deficit şi eu am auzit discursuri în Parlament în aceste zile, care nu au nici o legătură cu legităţile economice, s-au spus lucruri care ne-au demonstrat că nu sunt înţelese legităţile economice şi nu sunt înţelese realităţile".

Oficialul BNR a avertizat că, "dacă deficitul creşte prea mult, ţara nu se mai poate împrumuta sau dacă se poate împrumuta, o face foarte costisitor, cu dobânzi foarte mari, pentru că nimeni nu mai are încredere într-o ţară care şi-a depăşit plafonul de deficit".

"Guvernul are opţiunea echilibrului, pentru că dacă bugetul este cât este şi nişte cheltuieli cresc, atunci trebuie să taie de la investiţii. S-ar putea întâmpla asta, dacă vor respecta această decizie a Parlamentului", crede consilierul lui Mugur Isărescu.

Sursa: realitatea
Cuvinte cheie: avertisment, salarii, bnr

Alte stiri asemanatoare