Selectati editia dorita

Aveti datorii la Finante? Puteti cere esalonarea lor!

18 Feb 2013

Directia Generala a Finantelor Publice Cluj reaminteste contribuabililor care au obligatii fiscale restante, ca pot beneficia de esalonarea la plata a acestora.


Procedura de acordare a esalonarii (depunerea cererii de esalonare si a documentatiei anexa, conditiile ce trebuie sa le indeplineasca contribuabilul pentru a putea solicita esalonarea la plata, perioada de esalonare si conditiile pentru mentinerea valabilitatii esalonarii) este prevazuta in OUG nr. 29/20.03.2011 privind reglementarea acordarii esalonarilor la plata, cu modificarile si completarile ulterioare si OMFP nr. 1853/05.04.2011 pentru aprobarea Procedurii de aplicare a dispozitiilor OUG nr. 29/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.


Dintre obligatiile fiscale pentru care nu se acorda esalonare la plata DGFP Cluj aminteste: obligatii fiscale in suma totala mai mica de 500 lei in cazul persoanelor fizice si 1500 lei in cazul persoanelor juridice; obligatii fiscale care au mai facut obiectul unei esalonari acordate in baza OUG nr. 29/2011 care si-a pierdut valabilitatea. Potrivit Directiei locale, esalonarea se poate acorda pe o perioada de cel mult 5 ani, ne fiind necesara constituirea de garantii pentru obligatiile fiscale esalonate la plata de pana la 5.000 de lei in cazul persoanelor fizice si, respectiv, 20.000 de lei in cazul persoanelor juridice.

Sursa: Monitorul de Cluj
Cuvinte cheie: cluj, finante, datorii, esalonare

Alte stiri asemanatoare