Selectati editia dorita

Basescu arata cu degetul: ANAF, OPC si ANSVSA sunt institutii de partid

24 Mar 2014

Presedintele Traian Basescu a declarat ca ANAF, OPC si ANSVSA, in loc sa fie institutii ale statului de drept, sunt ale partidelor, astfel ca sunt "evazionisti buni si evazionisti rai", iar SRI trebuie sa suplineasca functionarea acestor institutii, scrie Mediafax.

Presedintele a spus, la dezbaterea statul de drept organizata sambata, la Bucuresti, de FMP si intitulata "Rolul administratiei locale in modernizarea comunitatii. Statul de drept si siguranta cetateanului", ca toata lumea, inclusiv ziaristii, spune: "Functioneaza justitia, functioneaza statul de drept".

"Da si nu. Pentru ca justitia nu este totusi emblema absoluta a statului de drept. Emblema absoluta a statului de drept este atunci cand toate institutiile functioneaza", a continuat Traian Basescu.

El a dat ca exemplu interventia SRI in "mafia carnii".

"De ce a trebuit sa afle SRI si sa puna sub supraveghere o retea de carne expirata? Pentru ca OPC si ANSVSA, in loc sa fie institutii ale statului de drept sunt institutii ale partidelor", a adaugat seful statului, explicand ca, imediat ce se schimba Guvernul, sunt pusi in fruntea acestor institutii "clientii politici".

Sursa: wall-street.ro
Cuvinte cheie: institutii de partid, ANAF, Traian Basescu, OPC, ANSVSA

Alte stiri asemanatoare