Selectati editia dorita

Bugetul Romaniei pe 2014. Cine si cati bani va primi de la Guvern?

08 Nov 2013

Guvernul va aproba joi, 14 noiembrie, proiectul de buget pentru anul viitor, care prevede venituri de 201,9 miliarde lei si un total al cheltuielilor estimate de 216,4 miliarde lei, ceea ce totalizeaza un deficit de 14,5 miliarde de lei.

Contributia la pensiile private obligatorii se majoreaza
Contributia la sistemul de pensii private obligatorii (Pilonul II) va creste de la 4% la 4,5% din venitul brut al salariatului, potrivit proiectului bugetului asigurarilor sociale pentru anul viitor.


Guvernul aloca mai multi bani primarilor

Guvernul va alimenta anul viitor bugetele locale din TVA cu peste 15,3 miliarde lei, mai mult decat fondurile alocate in acest an, dar le va impune sa finanteze cu prioritate proiecte UE si interzice alocarea de fonduri pentru lucrari noi daca nu sunt asigurate mai intai proiectele in derulare.


Companiile de stat ingheata din nou angajarile
Companiile de stat nu vor putea majora nici anul viitor numarul prognozat de personal comparativ cu cel din acest an decat cu aprobarea speciala a Guvernului sau a autoritatilor locale, dar vor putea creste cheltuielile salariale, indiferent daca au avut sau nu profit, in functie de inflatia pe 2014.


Venituri de 201,9 miliarde lei si cheltuieli de 216,4 miliarde lei
Proiectul bugetului general consolidat pentru anul viitor a fost construit pe o prognoza de venituri de 201,9 miliarde lei si un total al cheltuielilor estimate de 216,4 miliarde lei, rezultand un deficit de 14,5 miliarde de lei.


Accizele cresc cu aproape 5% peste cursul din 2012
Accizele vor creste anul viitor cu 4,77%, rata medie anuala a inflatiei calculata in septembrie, Guvernul anticipand ca va incasa suplimentar la buget de 3,44 miliarde lei din aceasta indexare, din cresterea accizelor la benzina si motorina si din interzicerea primelor la vanzarea de tutun si alcool.
 

Sursa: wall-street.ro
Cuvinte cheie: sponsorizari, accize, companii de stat, primarii, pensii private obligatorii, pensii private, Guvern, buget

Alte stiri asemanatoare