Selectati editia dorita

Cati bani iti ia banca intr-un an daca ai SALARIUL PE CARD

10 Jan 2014

Romanii prefera banii ”cash”, insa multi dintre ei isi incaseaza salariile pe card, o parte din ei ramand in vistieria bancilor sub forma de comisioane de administrare si retragere.

De exemplu, dintr-un salariu de 2.000 de lei incasat pe card, un roman lasa la banca anual comisioane de administrare si de retragere cuprinse intre 60 de lei si 200 de lei, reiese dintr-o analiza gandul. In primele noua luni ale anului trecut, posesorii de carduri au retras circa 19 miliarde de euro de la bancomate.

Astfel, unele banci percep atat comision de administrare pentru card, cat si pentru contul curent de care este legat. Altele practica un comision de retragere de la ATM atat in reteaua proprie, cat si la bancomatele altor institutii. Mai mult, comisionul de interogare al soldului este perceput de opt dintre cele mai mari zece banci de pe piata.

gandul a calculat ce comisioane anuale plateste un client care isi ia salariul pe card, fara a avea un produs special de acest tip. Comparatia s-a facut pornind de la un venit lunar de 2.000 de lei. Totodata, au fost luate in calcul un numar mediu de 24 de retrageri, a cate 1.000 de lei, dintre care 18 de la ATM-urile bancii care a emis cardul si 6 de la bancomatele altor institutii.


Vezi aici rezultatele studiului!

Sursa: gandul.info
Cuvinte cheie: card, comisioane, banca, salariu, retragere

Alte stiri asemanatoare