Selectati editia dorita

CEC vinde credite de consum cu dobanda fixa de 9,5% pe an la lei

07 Aug 2013

CEC Bank, singura banca de top ramasa in portofoliul statului, vinde pana la jumatate lunii octombrie credite de consum fara garantii cu dobanda fixa de 9,5% pe an si comision de administrare redus cu 50% pentru clientii care isi incaseaza veniturile intr-un cont curent la CEC. Creditul are atasata o polita de asigurare de viata si somaj platita de banca.

Clientii trebuie sa achite si un comision de analiza a dosarului de credit de 250 de lei. Comisionul de administrare este de 0,3% pe luna, echivalentul unei marje de dobanda de 3,6%, in varianta standard si de 0,15% pe luna pentru clientii cu istoric.

Dobanda anuala efectiva ajunge la 14,8% pe an, ceea ce inseamna o rata lunara de circa 240 de lei/luna la un credit de 15.000 de lei contractat pe 5 ani. Clientul plateste 20.600 de lei pana la finalul contractului. Tot mai multe banci au reluat in ultimele luni promotiile la creditele de consum, vazute ca principalul mijloc de refacere a profiturilor, in conditiile in care au si cele mai mari marje de castig.

Sursa: Ziarul Financiar
Cuvinte cheie: credite, CEC, credite de consum, dobanda fixa, lei

Alte stiri asemanatoare