Selectati editia dorita

Cine are mai multi bani lichizi, Apple sau Romania?

09 Apr 2014

Apple ocupa primul loc intr-un clasament al sumelor de bani detinute in numerar realizat de US Trust, surclasand tari precum Qatar sau Romania, dar si companii importante ca Microsoft, Google sau Coca-Cola, scrie Business Insider.

Companiile nu au depasit in totalitate criza economica, o mare parte din ele investind sume mari de bani pentru a-si spori rezervele de lichiditati,  cu scopul de a-si plati obligatiile financiare pe termen scurt.

“Pe fondul unui grad ridicat de incertitudine, un lucru este sigur: multe companii din SUA au foarte mult capital disponibil”, a declarat Joseph Quinlan, director in cadrul US Trust. “Intr-adevar, cele mai mare companii non-financiare din SUA beneficiaza de rezerve ridicate de lichiditati. La sfarsitul anului trecut, companiile aveau la dispozitie 1.600 de miliarde de dolari (1.162 miliarde de euro), in crestere cu 12% fata de 2012. Cele mai recente statistici indica un nivel dublu al lichiditatii comparativ cu cel din 2008, semn ca firmele si-au imbunatatit strategiile in perioada post-criza”, a mai spus Quinlan.

Sursa: Ziarul Financiar
Cuvinte cheie: apple, lichiditati, trust, companii, sua

Alte stiri asemanatoare