Selectati editia dorita

Clujenii, datori-vanduti la banci, dar totusi economi

02 Dec 2009

Potrivit datelor centralizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR), Clujul este primul judet din tara, dupa Bucuresti, in ceea ce priveste volumul depozitelor raportate la numarul de locuitori. Astfel, daca media nationala este de circa 8.212 lei economisiti pe cap de locuitor, un bucurestean detine, in medie, un depozit in valoare de 41.185 de lei, in timp ce in judetul Cluj media economiilor este de 9.980 de lei.

Clujul e urmat de Sibiu, cu o medie de 8.727 de lei economisiti in depozit. Si in ceea ce priveste volumul total al economiilor, clujenii ramin pe primul loc, dupa bucuresteni, cu depozite totale in valoare de circa 6,9 miliarde de lei.

Pe de alta parte, clujenii stau foarte prost atunci cind vine vorba de plata ratelor la banca, in judet fiind inregistrate restante de peste 134 de milioane de lei la creditele in lei si de 152 de milioane de lei la creditele in valuta. Astfel, cu restante totale la banci de peste 286 de milioane de lei, Clujul se claseaza pe locul trei, dupa Bucuresti si Brasov, in clasamentul celor mai mari datornici catre institutiile financiare.

Sursa: Monitorul de Cluj

Alte stiri asemanatoare