Selectati editia dorita

Clujenii plătesc dublu atunci când cumpără în rate de pe internet

02 Jun 2016

Când vine vorba de plata online în rate, achităm dublu faţă de suma alocată printr-o tranzacţie digitală integrală. Clujenii se află pe locul doi pe ţară la cumpărăturile pe internet.


750 de lei este suma medie achitată online în rate anul trecut. Majoritatea plăţilor digitale cu cardul de credit sunt realizate cu prilejul promoţiilor de Black Friday, iar cei mai mulţi români optează pentru achiziţii în 12 rate, potrivit unui studiu al NETOPIA mobilPay.

Valoarea tranzacţiilor în rate procesate de NETOPIA anul trecut a cumulat 10% din totalul sumelor procesate cu cardul bancar de companie, iar cele mai multe au fost înregistrate în noiembrie, când toţi retailerii online desfăşoară campanii promoţionale de Black Friday, conform Business Magazin. Deşi în noiembrie se fac cele mai multe cumpărături online în rate, tot atunci se înregistrează şi cele mai mici valori medii ale plăţilor în rate, un motiv fiind tendinţa consumatorilor de a opta pentru cât mai multe rate, majoritatea pe durata unui an.

„De Black Friday se fac majoritatea achiziţiilor costisitoare, fie că vorbim de produse IT, electrocasnice sau mobilier. Clienţii aleg să facă astfel de cheltuieli într-un anume moment al anului, le bugetează pe 12 luni şi, cu ocazia aceasta, lichidează şi linia de credit", declară Antonio Eram, CEO al NETOPIA mobilPay.

Peste 50% dintre achiziţii online în rate se înregistrează din Bucureşti, iar apoi din Cluj-Napoca, Timişoara, Constanţa, Braşov, fiecare cu maximum 5%. Cele mai multe achiziţii online cu cardul de credit se fac pentru produse tech, electrocasnice, mobilier, bijuterii, fashion şi cosmetice.

Sursa: ziua de cluj
Cuvinte cheie: cluj, rate, internet

Alte stiri asemanatoare