Selectati editia dorita

Clujul a terminat pe locul întâi la Bursa de la București

07 Mar 2016

Cele mai tranzacţionate cinci acţiuni ale lunii februarie la Bursa de Valori București (BVB) au fost Banca Transilvania Cluj, Fondul Proprietatea, Electrica, Romgaz şi BRD-Groupe Societe Generale, cu o valoare totală de 400 de milioane de lei.


Raportul lunar de piață reglementată pentru februarie relevă că BVB a recuperat în luna februarie o parte din scăderile din luna precedentă, mai rapid decât majoritatea pieţelor din regiune. În februarie, principalul indice al BVB - BET - a crescut cu 1,92%.

BET Total Return (BET-TR) a încheiat luna februarie cu un avans identic cu al indicelui BET. Indicele BET-TR reflectă evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni listate la BVB, cuprinse în indicele BET, precum şi dividendele distribuite acţionarilor de aceste companii.

Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a coborât în februarie la 528,7 milioane lei (117,9 milioane de euro) faţă de 631,8 milioane de lei (139,4 milioane de euro) în ianuarie. Rulajul cu acţiuni este cu aproximativ 13,7% sub nivelul înregistrat în aceeaşi perioada a anului 2015.

Media zilnică de tranzacţionare a fost de 25 de milioane de lei (5,6 milioane de euro) în februarie 2016, în scădere faţă de de cea înregistrată în ianuarie 2016. În februarie, investitorii au tranzacţionat în total acţiuni, unităţi de fond, obligaţiuni şi produse structurate de aproape 600 milioane lei (133,5 milioane de euro), cu 9% sub valoarea consemnată în aceeaşi luna a anului trecut.

Capitalizarea bursieră a tuturor companiilor listate la Bursa de Valori Bucureşti a fost de 129 de miliarde de lei (28,8 miliarde de euro) în februarie. Din această sumă, capitalizarea bursieră a companiilor româneşti a fost de 69,6 miliarde de lei (15,8 miliarde de euro), în creştere faţă de luna precedentă.

Sursa: ziua de cluj
Cuvinte cheie: tranzactii, bvb, cluj

Alte stiri asemanatoare